070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

Je ziet het al helemaal voor je. Misschien waan je je zelfs een van die trendy ‘flippers’ waar die tv-programma’s over gemaakt worden. De ruimte heb je al. En je bent druk bezig met opknappen. Ondertussen droom je over alle huurders die in de rij zullen staan om in deze ruimte te mogen wonen.

Want niet alleen wordt dit de mooiste woonruimte van Den Haag. Jij gaat ook de beste, meest dienstverlenende verhuurder worden die er is. Jouw huurders hoeven zich nergens zorgen over te maken. Jouw verhuur is ‘all inclusive’.

 Een mooie droom bubbel. Dus laat die bubbel niet barsten! Lees in dit blog waar je op moet letten bij ‘all inclusive’ verhuur.

 

 

 

Wat is alles?

Als verhuurder kun je kiezen om jouw woonruimte ‘all inclusive’ te verhuren. Dat betekent dat in de huur álle voorzieningen zijn begrepen. Vaak wordt gedacht dat dit voorzieningen als gas, water en licht betekenen. Maar het woord ‘voorzieningen’ in verhuur kan zo veel meer betreffen. Denk bijvoorbeeld aan servicekosten, het meubileren en stofferen van je ruimte, gemeentelijke belastingen in Den Haag en tv- of internetaansluitingen.

Wanneer je dus vermeldt dat in jouw huur alles inbegrepen is, wat betekent dat ‘alles’ dan? En als je nog steeds all inclusive wilt verhuren, waar moet je dan op letten?  

Top voor de huurder

Voor een huurder is een ‘all inclusive’ huurovereenkomst natuurlijk top.

De huurder hoeft immers geen (extra) spullen aan te schaffen, omdat dergelijke ruimten vaak gemeubileerd en gestoffeerd aangeboden worden en de huurder er zó in kan trekken.

Er is ook weinig tot geen zorg over de maandelijkse rekeningen. Bij een huurprijs, waarin alles is inbegrepen, weet de huurder precies wat hij of zij aan woonkosten per maand kwijt is. En de energiekosten betreffen een voorschot, welke bij vertrek kunnen worden berekend aan de hand van het werkelijke verbruik. En met een duurzaam stookbeleid van de huurder kan dit ook nog eens wat opleveren.

Het is dus heel begrijpelijk vanuit het oogpunt van dienstverlenendheid dat jij als beginnend verhuurder, jouw woonruimte op deze manier wilt aanbieden. Maar alles heeft een keerzijde. 

Valkuil voor de verhuurder

Zoals je al kon lezen is ‘alles’ een groot begrip en kan onder het woord ‘voorzieningen’ meer geschaard worden dan alleen gas en elektriciteit. Wanneer tussen huurder en verhuurder niet duidelijk is afgesproken wat er precies onder deze twee woorden wordt verstaan, kan dat later tot problemen leiden. Problemen waarbij de huurder het recht heeft om naar de huurcommissie te stappen.

Voor een verhuurder is het daarom belangrijk om vooraf duidelijk vast te leggen welke voorzieningen en kosten nu precies zijn inbegrepen bij de huurprijs.

Een andere valkuil voor de verhuurder is het feit dat er vaak meer kosten aan het verhuren verbonden zijn dan verwacht. ‘All inclusive’ kan bijvoorbeeld betekenen dat je na iedere verhuurperiode schoonmaakkosten hebt om de woonruimte klaar te maken voor de volgende huurder. Of dat meubels en spullen in de verhuurde ruimte vervangen moeten worden.

Je ziet dan ook dat ‘all inclusive’ vaak van toepassing is bij korte, tijdelijke (duurdere) verhuur. Zo kunnen namelijk schoonmaakkosten en vervangingskosten in de huurprijs opgenomen worden.

Terug naar jouw bubbel

De droom bubbel waarin jij een prachtige woonruimte aanbiedt waarmee je vele huurders van een thuis gaat voorzien, is geweldig. HouseScout wil je helpen om die droom te realiseren en de bubbel niet te laten barsten door onverwachte tegenvallers.

Vraag daarom vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan voor meer informatie. Wij leggen je graag uit hoe het verhuren van een woning precies werkt en wat voor opbrengst je ervan kunt verwachten. En natuurlijk bespreken we dan ook of een ‘all-inclusive’ huur in jouw situatie handig is of niet.