070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

 

Met je hoofd ben je waarschijnlijk er nog helemaal niet mee bezig. Je zit nog volop in de hectiek van de maanden voor de zomer en droomt tussendoor al van je vakantieplannen. Maar juist na de zomervakantie begint alle hectiek weer. En voor diegenen die voor hun werk vanuit het buitenland naar Nederland komen, betekent dat nú het startsein is.

Laat me je vertellen waarom nu, voor jou als expat hét moment is om in actie te komen.

Zoeken kost tijd

Ook al woon je er slechts tijdelijk, voor die bepaalde tijd wordt die nieuwe woning jouw thuis. De plek waar je na een lange dag werken kunt ontspannen en waar je bezoek kunt ontvangen. En waarschijnlijk wordt het niet alleen jouw nieuwe stek, maar verhuist je gezin mee. En ook jouw partner en kinderen willen zich in de tijd van jullie verblijf gelukkig voelen.

Het zoeken naar een woning die past bij de wensen van jou en je gezin vergt tijd. Juist omdat een thuis zo belangrijk is om je ergens gelukkig te voelen, neemt HouseScout het verkennen van de woonwensen heel serieus. We gaan het gesprek met elkaar aan, zodat wij jou en je gezin kunnen leren kennen. We verkennen wat je wensen zijn. En wat de wensen achter die wensen zijn. Wat zijn jouw verwachtingen bij het wonen en werken in Nederland? En welke woning past daar het beste bij? Wil je dichtbij werk komen te wonen? Is het belangrijk dat er goed openbaar vervoer om de hoek is? Heb je een huisdier dat met je mee komt? En op welke school wil je dat je kinderen terechtkomen?

De antwoorden op bovenstaande vragen en andere woonwensen vormen onder meer jouw zoekopdracht. Dus hierna gaat het werkelijke zoeken pas beginnen. HouseScout gaat voor jou dan op zoek naar alle mogelijkheden die bij het wensenlijstje passen. We maken video’s van deze mogelijkheden, zodat je er letterlijk beeld bij kunt krijgen. Maar misschien wil je ook van tevoren nog zelf live bezichtigen. Dat houdt in dat er tijd voor moet worden vrijgemaakt in diverse agenda’s.

Om nog maar te zwijgen wat er nodig is voor het onderhandelen van het contract, het verkrijgen van bepaalde vergunningen, het tijdig inschrijven bij scholen of het naar jouw smaak inrichten van de woning.

Het vinden van een thuis vergt tijd. Of je er nu voor enkele maanden, enkele jaren of de rest van je leven wil gaan wonen.

Twee weken is te weinig

Het is me weleens gebeurd. Dat iemand mij twee weken van tevoren vroeg een huis te vinden. En het is me nog gelukt ook! Maar je kunt je afvragen of je dit wilt. Want binnen twee weken is er weinig tijd voor wensen. Eigenlijk kwam het erop neer dat ik het huis voor deze klant heb uitgezocht. Waar ze superblij mee zijn trouwens. 

Dat het ons gelukt is zegt iets over de expertise die HouseScout door de jaren heen heeft opgebouwd, maar het is niet de wijze waarop wij voor jou aan het werk willen gaan. 

Zes maanden is te veel

Misschien denk je nu wel bozig dat ik wel wat eerder met dit bericht had mogen komen. In het begin van het jaar had je nog alle tijd. Nu is het druk en komt deze taak er ook nog eens bij! 

Laat ik even uitleggen waarom: huizen zijn courant. De omloopsnelheid is hoog en dus is het huis dat je begin dit jaar op het oog had, naar alle waarschijnlijkheid niet meer beschikbaar nu je het nodig hebt. En er zijn weinig huiseigenaren die hun pand maandenlang leeg laten staan in afwachting van jouw komst. Dus nú is jouw moment om te starten met zoeken!

Maar… je hoeft het niet alleen te doen en je hoeft niet ál het werk te doen. HouseScout staat voor je klaar om het grootste deel van de werkzaamheden over te nemen. Maak hier een afspraak voor een kennismakingsgesprek en start jouw zoekopdracht nu!

Ben jij een omgekeerde expat?

Ofwel, ga jij juist in het buitenland werken en wil je jouw huidige huis verkopen of verhuren? Ook daarin kan HouseScout van dienst zijn. Van het vinden van een passende (tijdelijke) huurder of koper tot en met het beheer van het pand tijdens jouw afwezigheid. Neem contact met ons op over de mogelijkheden.