070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

Wat is zo belangrijk aan een thuis?

December is de minst goede maand om je huis te verkopen! En daar is helemaal niets mis mee! Want dat geeft je tijd om heel andere dingen te doen. HouseScout deelt graag 10 tips over de leuke dingen die je deze feestmaand op je gemak kan gaan inplannen.

 

Een vreselijke maand

December. Het is donker en nat. Het meeste groen en bloemen zijn weg en kaal. En door alle feesten is iedereen met allemaal andere zaken bezig. December is de minst goede maand om je huis in de verkoop te doen. HouseScout vindt dat prima.
Naast dat ik het heerlijk vind om voor jou als verkoper, koper, verhuurder, huurder, beheerder of expat aan de slag te gaan, geniet ik ook van mijn vrije tijd. En december is daar een prima maand voor. 

Een heerlijke tijd

Kou en nattigheid en duisternis zijn dus weinig ideaal om een woning aan te prijzen, maar het zijn wél de perfecte omstandigheden om jouw huis weer meer te waarderen. HouseScout gebruikt deze tijd dan ook om weer volop te genieten van thuis zijn en zo inspiratie op te doen voor het vinden en aanbieden van ‘thuizen’ in het nieuwe jaar.

 

In dit blog deel ik dan ook graag de top 10 van favoriete bezigheden in de December feestmaand!

 

  1. Met stip op nummer één, een grote mok warme chocomel drinken (liefst met een gigant van een dot slagroom). Niets is lekkerder dan behaaglijk binnen zitten met zo’n grote mok in mijn handen en nippen van die zoetigheid terwijl de gure winter wind buiten om de huizen huilt.
  2. December is ideaal om weer verliefd te worden op je huisje. Het is zo heerlijk, vooral als het koud en nat is buiten, om vooral samen met je lief bij de haard te zitten. Vuurtje aan, berenvelletje ervoor, kom maar op met de romantiek!
  3. Speculaas, pepernoten, taaitaai, koekjes of  misschien wel een kerststol. Er zijn tal van heerlijkheden verbonden met de decemberfeesten en het is heerlijk om ze zelf in je keuken te bakken. De geur van speculaaskruiden in je huis alleen al, maakt alle moeite meer dan waard! Geldt trouwens ook voor je eigen glühwein brouwen…. mmmm...
  4. Cadeautjesvoorpret. Iets leuks of grappigs of fijns krijgen en geven is natuurlijk hartstikke leuk, maar de voorpret is misschien nog wel het allerleukste. Gekke gedichten verzinnen, bijvoorbeeld, om elkaar een beetje op de hak te nemen. Dat is weer eens wat anders dan het duurzaamheidslabel en aantal vierkante meters woonoppervlak!
  5. Schaatsen… kijken op tv en dan hard onze Nederlandse toppers naar de finish juichen! Ondertussen de schaatsen alvast in het vet zetten. Er is niks mis met eeuwige optimisme en blijven hopen op die elfstedentocht! En komt er misschien dan geen tocht, hebben we wel zelf een lekker schaatsmoment gehad de afgelopen winter!
  6. Niet je hele lange leven met je voetjes op de grond. Beetje dromen, beetje zweven en daarmee inspiratie opdoen is toch heerlijk! En wat let je deze maand om op de bank, onder een zachte deken een beetje uit het raam te staren en je gedachten de vrije loop te laten. Wie weet ontstaat er wel een prachtplan om jouw huis nog meer thuis te maken!
  7. En laten we vooral het kerstdiner niet vergeten. Is het niet heerlijk om uitgebreid te koken voor vrienden en familie en daar dan tot in de kleine uurtjes van te genieten. Zeg nou zelf dáár heb je jouw thuis toch voor?
  8. Tip nummer 7 breid ik graag uit met het spelen van een bordspel met jouw gasten. Hoewel… is dat genieten van thuis zijn? Ik zelf ben nogal competitief, dus… Ja, als ik win zeker! 😀
  9. Eens flink de bezem door het huis halen. Ja, ik weet het, dat klinkt niet als genieten, maar doe je het dan toch, dan is het heerlijk om alles weer opgeruimd en schoon te hebben, want zonder die rommel komt je thuis toch extra mooi uit de verf?
  10. Oeh! Verf, ja! Of toch een behangetje? En wat ga je doen met die ene hoek in de woonkamer? Als je dan toch thuis blijf, is het leuk om naar de ruimtes te kijken alsof je er voor het eerst kom. Vind je het nog steeds zo mooi? Of mag er inderdaad wel weer eens iets mee gebeuren? En dan natuurlijk lekker handen uit de mouwen en aan het werk! 

Geniet en tot in het nieuwe jaar!

Met dit blog is voor mij die heerlijke december-geniet-maand begonnen. Dat begint met het afsluiten van mijn pc en landen in de rust van af en toe heerlijk niets doen. En dan… puntje 3 of misschien al wat uitnodigingen eruit sturen voor punten 7 en 8? Nee! Eerst natuurlijk punt 1 van de lijst. Die staat daar immers niet voor niets!

Jou wens ik alvast de fijnste, heerlijkste dagen en vooral ook veel lekker-thuis-momentjes. En mocht je op zoek willen gaan naar een nieuw adresje, dan sta ik in het nieuwe jaar graag voor je klaar!

 

Geniet en tot in het nieuwe jaar!