070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

Een scout is een verkenner. Hij (of zij) loopt op de troepen vooruit om uit te zoeken waar kansen, mogelijkheden en bedreigingen zijn. In 2008 zag deze (House)Scout een grote kans…

 

 

Verhuur? Niet interessant!

In 2008 was de grote kredietcrisis. Lehman Brothers vraagt faillissement aan en de Amerikaanse regering nationaliseert American International Group. De bank Icesave gaat failliet en de Nederlandse tak van Fortis wordt overgenomen door de Nederlandse staat. Veel huiseigenaren kunnen hun (tweede) koopwoning niet meer aanhouden en de leegstandwet wordt gecreëerd. 

Toch werd deze ontwikkeling niet goed opgepikt. Makelaars bleven zich richten op koop en verkoop van woningen. In huur en verhuur werd geen brood gezien. Ik zag dat anders.

Mogelijkheden ten tijde van crisis

In deze (voor velen donkere) situatie zag ik een kans. Ik besloot mezelf helemaal bekend te maken met de leegstandwet en met deze kennis ging ik langs elk te koop staand huis in Den Haag. Daar vroeg ik of er ook interesse was in het verhuren van de woning in plaats van verkoop. En natuurlijk was die interesse er! De crisis had voor een vreselijke verkoopmarkt gezorgd en verhuur betekende weer geld in het laatje! En zo was 2008 ook het jaar dat HouseScout ontstond.

Kansen verkennen

In mijn verkenning had ik ontdekt wat de kwaliteit van dienstverlening door verhuurmakelaars tot dan toe was geweest. Dat moest naar mijn mening anders. 

Allereerst moest de mens in het verhaal voorop komen. Persoonlijke dienstverlening werd de voornaamste pijler van HouseScout en is dat nog steeds. Ten tweede voerde ik, naar Amerikaans voorbeeld, een no-cure-no-pay-beleid in. Tegenwoordig zie je dit vaker, maar toen was het nog heel gewoon dat een makelaar ook bij uitblijvend resultaat betaald kreeg. Ten derde besloot ik al mijn werk via internet, telefoon en natuurlijk live in gesprek uit te voeren. Geen ‘stenen’ kantoor, geen folders die toch in de papierbak belanden en geen dure overhead. HouseScout werd de eerste internet(verhuur)makelaar van Nederland!

Voorop blijven lopen

Terwijl HouseScout floreerde, internationaliseerde Den Haag, mijn werkgebied. Dus onderzocht ik de expat markt en creëerde binnen mijn bedrijf een tak die specifiek op deze doelgroep is gericht. En zo blijft HouseScout als een ware verkenner voorop lopen. De huizenmarkt is continu in beweging en ik zit op de eerste rij. Met mijn blogs en flitsberichten (korte berichtjes met de meest actuele en belangrijke informatie) houd ik je graag op de hoogte. Dat is óók persoonlijke dienstverlening. Jou de informatie geven zodat jij jouw eigen pad kunt gaan in het verhuren van je woning.

Heb je hier trouwens vragen over of besteed je de (ver)huur-werkzaamheden liever uit? Neem dan hier contact met mij op. Ik ga graag voor jou op verkenning.