070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

At HouseScout we aim for a personal approach

At HouseScout we aim for a personal approach

That’s why we provide the best advice and make the best matches. And it works… that’s why we purchase, sell and rent out quickly, professionally and successfully. We see you – and what you need.

 

We can take care of everything:

We can take care of everything:

Like the property management. Or your relocation, arranging permits and provider contracts, or even finding you a new dentist. In short: everything which is needed to make you feel at home. Read more about extra services and property management...

HouseScout helps expats. And others.

HouseScout helps expats.
And others.

Because of our additional services and our years of experience in and around Den Haag we have many international companies as our clients who rent long term or rent short stay. Read more about our expat services!

 

We wish you

We wish you "home sweet home"

That is our motto. Schedule an appointment today and experience how our personal approach makes the difference!

 

Is this your dream house?

Is this your dream house?

We like to provide a variety of properties for rent, for sale, as well as short stay.
Have a look!

Found a house on a different site? No problem!

Found a house on a different site? No problem!

Of course we will help you with the purchase or rental of a house offered by a different provider. Always including professional advice for a reasonable rate. Read more about buying of renting.

Nederland telt 17 miljoen inwoners die samen ruim 33 miljoen huisdieren hebben. Honden en katten zijn de meest populaire huisdieren. De meesten zijn ongetwijfeld heel lief, maar wat als de huisdieren van een huurder voor overlast zorgen? Wat kun je dan doen als verhuurder?

Als eerste is het belangrijk om voor voorop te stellen dan overlast een subjectief begrip is. Waar de één geen last van heeft, wordt door de ander als storend ervaren. Meestal komen de buren er samen wel uit. In sommige gevallen lopen de gemoederen echter zo hoog op, dat een zaak over huisdieren voor de rechter verschijnt.

Geluidsoverlast blaffende honden

Dat dierenliefde soms ver kan gaan, bewees de huurder van een woningcorporatie onlangs. De dierenliefhebber hield er niet alleen blaffende honden op na, maar gooide tevens met deuren en snoeide zijn haag met een kettingzaag. De woningcorporatie kon voldoende aantonen dat er sprake was van diverse geluidsoverlast. Op 11 april 2018 oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de huurovereenkomst met een ontruimingstermijn van twee maanden moest worden ontbonden.

Kakelende kippen voor de rechter

Een andere voor het gerecht gedaagde huurder hield er kippen op na. Omwonenden klaagden over stank- en geluidsoverlast. De rechter stelde vast dat er slechts vier kippen in de ren zaten en  dat aantal was volgens de rechter niet voldoende om voor significante overlast te zorgen Op 31 juli 2018 oordeelde het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden wel dat de ren moest worden verplaatst. Het is uiteraard niet ondenkbaar dat de rechter anders had beslist als er een groter aantal kippen, of ook kraaiende hanen in de ren zouden hebben gezeten.

Huurovereenkomst ontbonden

De eerdergenoemde voorbeelden tonen dat overlast tot gevolg kan hebben dat de huurovereenkomst wordt ontbonden, en dat de huurwoning dient te worden ontruimd. Maar wanneer is er precies sprake van overlast? Omdat elk geval anders is, bekijkt de rechter elke zaak per geval. Daarbij zal hij of zij ook rekening houden met de omstandigheden. Is het geluid van de blaffende hond continue of incidenteel? Zijn het nieuwbouw appartementen of is het gebouw al tientallen jaren oud en daardoor wat gehorig?

Huis verhuren?

Als je een woning gaat verhuren, dan kun je in overleg met de huurder afspraken maken over huisdieren. Deze afspraken kun je laten vastleggen in de huurovereenkomst die wij altijd op maat opstellen. Heb je interesse om uw woning te verhuren in Den Haag e.o. aan expats? Aarzel niet en vraag vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek aan! Housescout vertelt je graag alles over het rendabel verhuren van je woning.

Housescout

We wish you "home sweet home"

View properties