070-2207547    info@housescout.nl

Emigreer je op korte termijn naar het buitenland vanwege een baan bij een internationale werkgever of omdat je elders een bedrijf start? Natuurlijk neem je zoveel mogelijk van je inboedel mee naar het buitenland. Hiermee creëer je gelijk een vertrouwde omgeving waarin jij je thuis voelt.

Uiteraard is het belangrijk dat je inboedel compleet en onbeschadigd aankomt op je nieuwe bestemming. Hoe kan een verhuisverzekering hierbij helpen en wat valt er precies onder de dekking?

Inboedelverzekering is niet voldoende

Veel van onze klanten die gaan emigreren zeggen ‘We hebben toch een inboedelverzekering voor de spullen’. Een reguliere inboedelverzekering dekt alleen schade die ontstaat aan je inboedel op het oude of je nieuwe adres. Bij schade onderweg zit hier veelal een beperking aan of het is helemaal uitgesloten. Soms is een verhuizing wel mee te verzekeren via een zogenaamde buitenhuisdekking, maar dit is alleen in Nederland zelf en geldt vaak niet wereldwijd.

Basis verhuisverzekering

Voor een verhuizing binnen Nederland, door een verhuisbedrijf, volstaat veelal een basis verhuisverzekering. Tegen een bedrag van een paar tientjes is je inboedel verzekerd tijdens het nationale transport. Houd er wel rekening mee dat vaak alleen de dagwaarde wordt uitgekeerd en je krijgt daarnaast te maken met een eigen risico. Er zijn verschillende verzekeraars en het is aan jou om een verzekering te kiezen die bij je past qua premie en voorwaarden.

Verhuisverzekering voor internationale verhuizing

Bij een internationale verhuizing uitgevoerd door een professioneel verhuisbedrijf, werkt het net allemaal even anders. Soms zijn je spullen wekenlang onderweg en dus ontkom je niet aan een allrisk verhuisverzekering. Hiermee verzeker jij je niet alleen tegen diefstal, maar ook beschadiging of het kwijtraken van jouw eigendommen. Standaard is het verhuisbedrijf aansprakelijk voor de verhuizing en de staat van de spullen, daarnaast kun je nog een extra verzekering afsluiten. Bespreek dit goed vooraf met de verhuizer.

Welke verzekering kiezen?

Welke verhuisverzekering bij jouw situatie past, is geheel afhankelijk vanwaar jij naartoe emigreert. Zorg in ieder geval dat je inboedelverzekeraar in Nederland op de hoogte is van jouw emigratie. Daarnaast is het verstandig om ook alvast een nieuwe inboedelverzekering te regelen in het buitenland. Voor het transport van je inboedel vanuit Nederland naar je nieuwe woon- en werkbestemming kun je een verhuisverzekering afsluiten. Dit kan met een basisdekking, een uitgebreide dekking of iets daar tussenin.

Verhuizing afgerond

Zodra je verhuizing is afgerond, is het tijd voor een housewarming. In onze andere blog lees je tips voor het organiseren van een geslaagde housewarming! Wij wensen je veel succes met je verhuizing!