070-2207547    info@housescout.nl

De woningmarkt wordt steeds interessanter voor vermogende particuliere beleggers. Voor het eerst zijn er meer dan 1 miljoen huurwoningen in het beheer van particulieren. Dit blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Deze groep woningbezitters bestaat uit zowel grote beleggers als particuliere beleggers

Vooral door de lage rente is het voor particulieren aantrekkelijk om een woning te kopen en deze vervolgens te verhuren. Wat voor gevolgen heeft deze ontwikkeling en waarom is het nog meer aantrekkelijk om te beleggen in vastgoed?

Flinke stijging aantal huurwoningen

Het aantal huurwoningen in handen van particuliere beleggers is in de afgelopen tien jaar met zo'n 40 procent gestegen. Dit heeft een positieve ontwikkeling op de woningmarkt. Waar de huizenprijzen van koopwoningen de afgelopen jaren explosief stijgen, is het voor kopers die buiten de boot vallen, een goed alternatief om (tijdelijk) een woning te huren. Bovendien is het een stimulans voor de overheid om meer huurwoningen te bouwen.

Beleggen in vastgoed door particulieren

Er zijn meerdere redenen op te noemen waarom koopwoningen een grote aantrekkingskracht uitoefenen op particuliere beleggers. Wij noemen er drie:

  • De spaarrente is lager dan ooit, terwijl met verhuur van een woning een aantrekkelijk rendement wordt behaald.
  • Het aantal financieringsproducten is uitgebreid, waardoor zo'n 70 of 80 procent van de woning kan worden meegefinancierd.
  • Het lage risicoprofiel draagt eveneens bij aan het meer particulier beleggen in vastgoed.

Zelfs met een beperkt vermogen is het dus mogelijk om te beleggen in particulier vastgoed.

Goed rendement door verhuur

Deze ontwikkeling heeft uiteraard ook invloed op de huurprijzen. De huurprijzen stijgen namelijk flink en dit is niet voor iedere huurder even goed nieuws. Niet alleen ruime huizen en appartementen stijgen flink in prijs, maar ook voor kleine woningen is de huurprijs fors gestegen. Voor particuliere beleggers is het zeker aantrekkelijk om een woning te kopen. Het rendement van de verhuur is namelijk hoog en dit is bijvoorbeeld een mooie aanvulling op onder meer het pensioen of het inkomen. Daar kan de lage rente op spaargeld zeker niet tegenop.

Verhuren met HouseScout

Heeft u een beleggingspand gekocht in Den Haag e.o. en je wilt deze gaan verhuren? Let dan goed op dat je de juiste huurder in de woning zet, dat het huurcontract rechtsgeldig is en dat je duidelijke afspraken maakt. Wil je hierbij advies en ondersteuning hebben? Neem dan contact met Housescout op!