070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

 

Het werd weer eens tijd om mijn bureau op te ruimen. Soms is dat gewoon nodig. Al was het maar om even niet met mijn ogen op mijn computerscherm gericht te zijn. En tijdens het opruimen stuitte ik op een verrassing, waarvan ik het bestaan wel wist, maar al lange tijd niet meer bij stil had gestaan. Ik trok een lade open en ontdekte dat deze vol lag met sleutelhangers!

Veel sleutels, veel sleutelhangers

Als verhuurmakelaar kom ik vaak in bezit van een setje sleutels. Voor bezichtigingen, maar ook voor de verschillende beheeractiviteiten die ik uitvoer om de verhuurder te ontzorgen. En bijna elke keer kreeg ik bij zo’n setje sleutels een sleutelhanger mee. De sleutels van de verschillende woningen worden opgeborgen in een safe totdat ik ze nodig heb. Wel zo veilig. En al die verschillende sleutelhangers verdwenen in dat ene laatje, dat ik na lange tijd weer eens opendeed om op te ruimen.

Nu vind jij dit wellicht niets wonderbaarlijks. En het feit dat ik veel sleutelhangers bezit is een eenvoudig gevolg van het werk dat ik doe. Toch trof deze ontdekking mij als het ontdekken van een grote schat. Want voor mij zijn dit niet zomaar sleutelhangers. Elke hanger herinnerde mij aan die betreffende klant. 

Zoveel mensen, zoveel verschillen

Er was hanger in de vorm van een rubber ducky die hoorde bij een jong gezin dat voor enkele jaren naar het buitenland zou verhuizen vanwege haar baan bij een ambassade. Er was de klassieke bieropener van de man die eindelijk de stap ging wagen om samen te wonen, maar nog niet helemaal zijn bachelor’s pad op wilde geven. En dan de heerlijk kneuterige geel rode hanger in de vorm van het land waar dat lieve, gepensioneerde stel naartoe wilde emigreren. En voor wie ik met liefde het hele traject van verhuur en beheer uit handen heb genomen.  

Waardevolle herinneringen

En het zijn niet alleen de herinneringen die die berg met sleutelhangers bij mij naar boven brachten. Ik werd vooral getroffen door de veelheid en nog meer de vele verschillende hangers die ik kon ontdekken. Met het openen van die lade zag ik in één oogopslag hoe vaak en hoeveel verschillende mensen ik heb mogen helpen de afgelopen 15 jaar.

Van al die lieve, gekke en creatieve persoonlijke hangers van mensen voor wie ik om allerlei redenen op zoek ben gegaan naar de juiste huurders voor hun prachtige huis, tot de zakelijke, standaard gekleurde labels met de naam achter het plastic geschreven (of soms zelfs getypt!) van de mensen die in eerste instantie vooral op zoek waren naar een mooie investering. Maar waarvan ik door mijn persoonlijke en communicatieve manier van werken, de mens achter het pak heb mogen leren kennen.

Ik weet weer waarvoor ik het allemaal doe

Inmiddels is mijn bureau weer opgeruimd en is het tijd om mijn blik weer naar het scherm te richten. Een deel van mijn werk is nu eenmaal ook administratief. De lade met sleutelhangers heb ik gelaten zoals het was. Het is voor mij een herinnering aan de menskant van mijn werk. De leukste kant van mijn werk. En er kunnen nog een heleboel sleutelhangers bij. Misschien wel die van jou!