070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

I’m thinking about the possibility to long term rent out my apartment in Scheveningen (do you still remember?).

Natuurlijk herinnerde ik me haar nog. Jaren geleden had ik haar geholpen bij het vinden van een appartement als huurder. En nu had ze een eigen appartement dat ze wilde verhuren en dacht ze meteen aan HouseScout om haar hierbij van dienst te zijn. Dit blog gaat over een huurder die verhuurder werd en meer…

 

Het was 2016

In Scheveningen stond een gemeubileerd appartement te huur, wachtend op een nieuwe bewoner. Ik had een leuke vrouw als klant, die op zoek was naar een huurwoning en dus nam ik haar mee. De verhurend makelaar zei nog net gedag, deed de deur open en bleef vervolgens als een portier wachten tot de dame en ik zouden zijn uitgekeken. Dat is toch geen kennismaking met je nieuwe thuis!

Ik nam haar mee door de kamers. Liet de mogelijkheden zien. Wees haar op de aandachtspunten. En vroeg geïnteresseerd naar haar mening, gedachten en verwachtingen.

Ik besprak met de verhurende makelaar wat er nog mogelijk was qua voorwaarden. En uiteindelijk werd zij de nieuwe bewoonster van dit mooie appartement!

 

Herinner je mij nog?

Drie jaar later ontvang ik een mailtje. Het is die leuke dame van toen. Ze heeft inmiddels een eigen appartement gekocht en wil deze verhuren. Ze vraagt of ik me haar nog herinner, want zij herinnert HouseScout zeker nog! Ze herinnert zich de begeleiding bij de incheck, het bezichtigen van het huis, de oprechte interesse, spontaniteit en betrokkenheid. En ze wil niemand anders dan HouseScout als haar verhuurmakelaar.

Natuurlijk herinnerde ik mij nog die leuke dame die zo goed paste bij dat appartementje in Scheveningen en een afspraak is snel gemaakt. En zo is mijn huurder verhuurder geworden.

 

En meer…

Inmiddels zijn we weer wat jaren verder. De leuke dame is zo tevreden met HouseScout dat zij mij regelmatig doorverwijst aan kennissen die met huur- of verhuurvragen zitten. En zo hebben we via via nog regelmatig contact.

Laatst ontving ik weer een mail. Ze gaat in het buitenland wonen en of ik haar weer van dienst kan zijn met de verhuur van haar woning in Nederland. Natuurlijk kan ik dat en meteen ontstaat ook de afspraak om tijdens de vakantie haar woning in Zwitserland te komen bekijken. 

 

Het cirkeltje rond

Pas geleden begeleidde ik de toekomstige huurder voor het appartement van de leuke dame in Den Haag. Dat ging op diezelfde betrokken en spontane manier, want dat is nu eenmaal de HouseScout stijl. Diezelfde dag ondertekende de nieuwe huurster het huurcontract. Achteraf hebben we nog gezellig een kop koffie gedronken om te vieren en na te praten.

En ik kon niet helpen dan denken… Wordt deze huurder óók mijn volgende verhuurder?