Ook in 2018 zijn er weer een aantal subsidieregelingen om het 'groen' of duurzaam maken van panden / woningen te verbeteren. Deze regelingen zijn speciaal voor vastgoedeigenaren. In dit artikel nemen we de belangrijkste vastgoedsubsidies met je door.
De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidie zijn soms zeer specifiek. Win dan ook altijd van tevoren voldoende informatie in wanneer je in aanmerking wilt komen voor een vastgoedsubsidie.
Groenfinanciering
Groenfinanciering is een regeling van de overheid waarbij 'groene' spaarders en beleggers belastingvoordelen kunnen krijgen. Bovendien kun je dan een extra laag rentetarief krijgen bij de bank omdat die op hun beurt ook weer voordelen krijgen. Hiervoor dien je te beschikken over een groenverklaring. Deze krijg je als je project te maken heeft net duurzaam bouwen of CO2-oplossingen, terugwinning en hergebruik van materialen. In veel gevallen moet je energiebesparende maatregelen nemen. Meer informatie is te vinden op Rvo.nl.
De MEIA, EIA, ISDE en SDE
Met de Milieu Investeringsaftrek (MEIA) en de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunnen bijvoorbeeld percentages van de investering worden gebruikt om in mindering te brengen op de winst. Ook voor duurzame energie zijn er dergelijke regelingen, hierbij kun je denken aan de Investeringssubsidie Duurzame Energie en de Stimuleringsregeling Duurzame Energie Productie. Onder investeringen in duurzame energie vallen onder meer zonneboilers, warmtepompen en biomassaketels.
Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector
Deze subsidies zijn zowel bedoeld voor woningcorporaties als voor andere verhuurders. Vaak is er een limiet bepaald voor de totale subsidie per jaar en geldt dat wie het eerst komt, het eerst maalt. Informeer dus altijd vooraf of er nog geld in de subsidiepot zit. De Stimuleringsregeling Energieprestatie Huursector is bedoeld om huurwoningen te verduurzamen op het gebied van energiegebruik.
Projecten die voor het einde van 2020 aflopen, komen in principe in aanmerking. Je kunt je subsidie aanvragen tot en met 31 december 2018 via mijn.rvo.nl.
Regeling Vermindering Verhuurderheffing – RVV
De Regeling Vermindering Verhuurderheffing – RVV geeft fiscaal voordeel indien je investeert in huurwoningen in krimpgebieden. Dit kan bijvoorbeeld door het transformeren van vastgoed naar woonfunctie. Het aantal aanvragen voor deze subsidie stijgt de laatste tijd snel, waardoor het zaak is om er op tijd bij te zijn.
Meer weten?
Wil je meer weten over subsidiemogelijkheden of alle andere aspecten van verhuur in Den Haag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kijk op: Energiesubsidiewijzer.nl. Als je energiebesparende maatregelen al huurder of verhuurder wilt aanbrengen overleg dit dan vooraf met elkaar. Dit voorkomt ruzies en samen kun je kijken hoe en wanneer dit uitgevoerd gaat worden.
Woning verhuren in Den Haag
Je kunt bij ons een gratis kennismakingsgesprek aanvragen om meer te weten over het verhuren van je woning in Den Haag. Daarin vertellen wij jou waar je rekening mee moet houden bij het verhuren van je pand en op welke opbrengst je ongeveer kunt rekenen. Neem contact met ons op!