070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

Jouw woning in Den Haag snel verhuren?

Heb je een tijdelijk woonruimte te huur of wil je jouw volledige woning verhuren voor een langere tijd? Heeft u een gehele vastgoedportefeuille die beheerd en verhuurd moet worden? Ben je op zoek naar een geschikte huurder voor jouw huis of appartement? HouseScout is dé specialist in de verhuur van tijdelijke woonruimte en zoekt de juiste match voor jouw woning of verhuurt de vastgoed portefeuille aan de ideale huurder(s).

Het regelen van de verhuur van woningen doen wij voor zowel particulieren/investeerders als voor de vastgoedbelegger. Wij zijn experts op het gebied van huurbemiddeling in regio Haaglanden en hebben uitgebreide kennis van de lokale huurmarkt. Vanwege onze goede relatie met vele internationale organisaties, verschillende ambassades en overheidsinstellingen in Den Haag en omstreken hebben wij een continue stroom van woningzoekenden en internationale expats.

Omdat iedere verhuur vraagt om een specifieke aanpak, zetten wij in overleg met jou alle middelen in die tot het gewenste resultaat kunnen leiden. Wij beginnen met een geheel vrijblijvend adviesgesprek waarin alles omtrent het verhuurproces wordt uitgelegd en praktische zaken worden behandeld. Daarnaast maken wij een inventarisatie op van de wensen van de huiseigenaar/investeerder of vastgoedbelegger. Verhuur gaat namelijk om maatwerk waarbij de procedure zorgvuldig wordt afgestemd op jouw persoonlijke wensen en de marktsituatie ter plaatse.

De verhuur van een woning gaat gepaard met wet- en regelgeving waar je als verhuurder goed van op de hoogte moet zijn. Het is van belang deze regels te kennen. Hieronder volgen een paar van de belangrijkste aandachtspunten. Je kunt ons vanzelfsprekend benaderen als er nog aanvullende vragen zijn over één van deze onderwerpen of als je meer wilt weten over de voordelen van het verhuren van je woning of een gesprek wilt aanvragen.

Toestemming hypotheekverstrekker
Indien je een woning gaat verhuren waar een hypotheek op zit, heb je (meestal) toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker om de woning te verhuren. Raadpleeg hiervoor de mogelijkheden met jouw financieel adviseur of hypotheekverstrekker.

Inkomsten uit verhuur
Wanneer je jouw woning verhuurt is het mogelijk dat de verhuuractiviteiten in box 1 of in box 3 belast worden. Wij raden aan om dit op voorhand uit te zoeken en contact op te nemen met de belastingdienst of met jouw financieel adviseur.

Energielabel bij verhuur van een woning verplicht
Het is verplicht voor verhuurders om een energielabel te kunnen tonen. Dit label moet inzicht geven in de energiezuinigheid van de woning. Wanneer deze niet is aanschaft riskeer je een boete. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website van de overheid: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/energielabel-gebouwen 

Opstalverzekering bij de verhuur van een woning
Veel woningeigenaren verhuren hun woning zonder dit vooraf met de verzekeraar van de woning te hebben afgestemd. Hier loopt de verhuurder een risico op onder- of zelfs helemaal geen dekking bij calamiteiten zoals brand e.d.

Het is daarom van groot belang dat je dit goed checkt, bijvoorbeeld via de Vereniging Eigen Huis.