070-2207547// 06-13499473    info@housescout.nl

 

De woningmarkt is grillig anno 2023. Denk jij erover om in een woning te investeren en die te kunnen verhuren, dan moet je weten dat dit minder makkelijk is geworden. De overheid heeft een aantal maatregelen ingesteld die het rendement van je investering drukken. Dit kan er bijvoorbeeld op je pad komen als nieuwe investeerder in Den Haag.

Valkuilen en tegenvallers op je pad

Huisvestingsvergunning en maximale huur

Een huisvestingsvergunning is een vergunning om in het goedkopere tot middensegment een huurwoning te mogen wonen. Dit is een maatregel die de gemeente heeft ingesteld om scheefwonen  tegen te gaan. Ook heeft de gemeente bepaald dat er voor de middenhuur een maximale huurprijs geldt. Om te controleren of de woning die je wilt verhuren in deze klassen valt is een puntensysteem aanwezig.

Vermogensbelasting box 3

De percentages van de leegwaarderatio tabel voor verhuurde woningen worden aangepast. Hierdoor betalen verhuurders meer belasting over de woning die ze verhuren. De leegwaarderatio is een regeling die ervoor zorgt dat verhuurde woningen niet voor de volledige WOZ-waarde in box 3 opgenomen hoeven te worden. Het percentage van de WOZ-waarde wat genomen dient te worden, is afhankelijk van de hoogte van de huur ten opzichte van de WOZ-waarde. Klinkt ingewikkeld nietwaar! Het is dus handig om je hierover goed te laten informeren.

Echte avonturiers laten zich niet kisten

Maar een echte avonturier laat zich niet tegenhouden. En dus zien we nog steeds veel zakelijke én particuliere beleggers die investeren in woningen voor de verhuurmarkt. In grote steden ís dit ook een zeer interessante belegging, want de vraag naar woonruimte blijft daar hoog. In Den Haag bijvoorbeeld, zijn altijd veel expats op zoek naar woonruimte. 

Ben jij zo’n avonturier die wel van een uitdaging houdt, neem dan vast deze tips aan voor je je door de jungle van vastgoedinvesteringen begeeft:

1. Jouw smaak is niet van belang

Vaak kijken potentiële kopers naar een pand alsof ze er zelf zouden moeten gaan wonen en dan kan de eigen smaak een mogelijke koop verhinderen. Vergeet nooit dat je deze woning koopt voor de verhuur. Jouw smaak doet er dan niet toe. Het gaat erom dat het pand er gelikt en neutraal uitziet en dat het aantrekkelijk is voor de huurder om een eigen stempel te drukken.

2. Locatie, locatie, locatie

Veel belangrijker dan de smaak is de locatie van het pand! Het is misschien wel het meest belangrijke aspect als het gaat om een goede huuropbrengst. Huurders kijken als eerste naar alles wat er in de buurt zit. Denk daarbij aan winkels, sportscholen, openbaar vervoer, basisscholen en andere zaken. 

Het loont dus zeker om de wijk en de gemiddelde huurprijzen te analyseren voordat u een woning koopt.  

3. Denk aan het energielabel

Woningen huren is in de grote steden een kostbare aangelegenheid. Voor een potentiële huurder is een woning die goedkoop is door goede isolatie dan vaak een pre. Maar ook jij wil natuurlijk een goede huuropbrengst! Zoek dus naar woningen met een zo groen mogelijk energielabel.

Wij zijn graag jouw trouwe gids

De ware avonturier kent de waarde van een inboorling als trouwe gids. Deze kent immers alle in’s en out’s van het land en de bevolking, en leidt de avonturier langs alle gevaren naar de schat. Met meer dan 15 jaar ervaring in de wereld van vastgoed, huur en verhuur in Den Haag en omgeving gidst HouseScout jou graag richting jouw investeringsdoel. Ben je van plan om in Den Haag vastgoed aan te schaffen om te verhuren? Vraag dan nu een gratis kennismakingsgesprek aan. Daarin leggen wij jou precies uit hoe het verhuren van een woning in zijn werk gaat en wat voor opbrengst je kunt verwachten.