070-2207547    info@housescout.nl

Als je een tweede onroerend goed bezit, met name in Den Haag en omgeving, dan kun je overwegen het pand te verhuren. Er zijn veel expats op zoek naar een woonruimte. Met het extra inkomen zou je onder meer de eigendomskosten kunnen dekken. HouseScout is dé verhuurmakelaar in Den Haag die alles regelt voor de particulier of vastgoedbelegger die zijn huis wil verhuren. Kijk op onze website voor meer informatie! Ook kunnen wij het dagelijks beheer verzorgen!

 

Lees meer: Verhuurmakelaar in Den Haag e.o.

Mensen die hebben besloten om te gaan samenwonen doen dit natuurlijk omdat ze graag bij elkaar willen wonen. Maar niet zelden is een bijkomend motief het besparen van de dubbele lasten. Het wegvallen van de huur of hypotheek van één van de woningen geeft vaak wat meer financiële ruimte. Daarnaast zijn er echter nog meer zaken waar we op kunnen letten om geld te besparen.

 

Lees meer: Samen wonen? Zo (be)spaar je geld!

Een echte definitie is er niet voor een Wolkenkrabber, het is wel duidelijk dat het gaat om hoge gebouwen. De term is sterk tijds- en plaatsgebonden, zo wordt in Amsterdam het slechts 40 meter hoge “12-verdiepingenhuis” aangeduid als “De Wolkenkrabber”. Belangrijker dan hoogte is dat het gebouw de ‘skyline’ van een stad mede bepaalt. In de onderstaande lijst zijn we uitgegaan van gebouwen hoger dan 100 meter. Dan zijn dit de tien steden met de meeste hoogbouw:

Lees meer: Top 10 Steden met de Meeste Wolkenkrabbers

Is je huis nog niet geïsoleerd? Zonde. Want woningisolatie is een effectieve en rendabele manier om de stookkosten te verminderen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van een goed geïsoleerde woning. Er is minder vocht- en schimmelvorming in huis en het levert simpelweg een behaaglijkere woning op. Ook daalt het gasverbruik en daardoor stoten we minder CO2 uit. Een goed geïsoleerde woning krijgt een hoger energielabel, hetgeen leidt tot waardevermeerdering van de woning. En is makkelijker te verhuren!

Hieronder vind je 3 goede manieren om je woning te isoleren:

Lees meer: Woningisolatie, een investering met rendement

Eén op de drie Nederlanders ondervindt woonoverlast. En niet alleen in de grote steden, maar ook in kleinere plaatsen maken buren elkaars leven flink zuur. Natuurlijk komt het wel eens voor dat jouw buren bezig zijn met een verbouwing. Of ze hebben een feestje. Ook dan kun je hinder ondervinden van de harde muziek of de herrie van een boor. Maar deze geluidsoverlast is tijdelijk. Je weet dat het snel ophoudt. Maar heb je buren die iedere dag geluidsoverlast veroorzaken, of ieder weekend? Bijvoorbeeld door muziek of geruzie of een continue blaffende hond? Dan is het al een heel ander verhaal. 

Lees meer: Geluidsoverlast van buren. Hoe ga je daarmee om?

Wanneer je kinderen geboeid zijn door andere culturen en het interessant vinden hoe culturen worden beïnvloed door globalisatie, dan is een International Studie echt iets voor hen. Diverse internationale studies kun je volgen in Den Haag, het centrum van de politiek en beleidsvorming in Nederland. Voor expats die in Den Haag komen wonen en hun kinderen een internationale studie willen laten volgen is er volop keuze.

Lees meer: Internationaal studeren in Den Haag: de mogelijkheden!

HouseScout trotse sponsor van diverse basisscholen in Voorburg-Leidschendam😁! Heb jij de aanhangwagen al zien rondrijden?

 

HouseScout is proud to sponsor various elementary schools in Voorburg-Leidschendam😁! Have you already seen it driving around?

De grote vraag naar huizen en het beperkte aanbod maakt het voor starters een grote uitdaging om hun ideale woning te vinden. Een van de belangrijkste oorzaken is dat starters het een ongunstige periode vinden om een huis aan te schaffen vanwege de hoge prijzen. Bovendien zijn ze minder hoopvol over het aantal huizen dat wordt verkocht. Daardoor groeit het vertrouwen in de woningmarkt amper onder kopers en verkopers.

Lees meer: Alternatieve woonruimte groeit aan populariteit

De woningmarkt trekt de laatste jaren weer hard aan. Steeds meer mensen denken eraan om hun vermogen te investeren in een tweede huis. Dat levert veel plezier op en is een prima methode om rendement te behalen door deze (deels) te verhuren. Toch moet je ook letten op een aantal valkuilen. In dit artikel bespreken we zeven aandachtspunten die je helpen met oriënteren en voorbereiden op de aankoop van je tweede huis.

Lees meer: 7 Aandachtspunten bij een tweede huis kopen

Wie wil het nou niet? In plaats van vroeg op te staan om de files te vermijden, stap je uit bed zo je eigen werkplek op. Het is niet altijd mogelijk, maar lukt het wel om thuis je beroep uit te oefenen, kan dat heerlijk zijn. Geen gehaast in de regen, wachten in de kou bij de bushalte, je ergeren aan wéér een file, nee in plaats daarvan zet je een kop koffie en installeer je je achter je bureau.

Hieronder volgen 5 tips om een fijne werkplek te maken:

 

Lees meer: 5 tips om een fijne werkplek te maken in je eigen huis

 

Terwijl de Fransman voor jou in de rij bij de supermarkt zich door het Engels heen worstelt, maak jij op je gemak in diezelfde taal een praatje met de caissière. Op straat help je een aantal verdwaalde toeristen uit de brand. Nederlanders zijn volgens de Proficiency Index de beste non-native beheersers van de Engelse taal en dat blijkt uit het gemak waarmee we de taal gebruiken. Dat betekent niet dat het op de werkvloer ook goed gaat.

Nederlanders staan bekend om hun goede beheersing van de Engelse taal, maar op de werkvloer gaat het nog geregeld fout. Hierbij een overzicht van de meest voorkomende blunders én de oplossing.

 

Lees meer: 'Hi, how is it?' Engels op de werkvloer gaat nog heel vaak fout