070-2207547    info@housescout.nl

De woningmarkt trekt de laatste jaren weer hard aan. Steeds meer mensen denken eraan om hun vermogen te investeren in een tweede huis. Dat levert veel plezier op en is een prima methode om rendement te behalen door deze (deels) te verhuren. Toch moet je ook letten op een aantal valkuilen. In dit artikel bespreken we zeven aandachtspunten die je helpen met oriënteren en voorbereiden op de aankoop van je tweede huis.

Lees meer: 7 Aandachtspunten bij een tweede huis kopen

Na een heerlijke zomervakantie dromen veel Nederlanders ervan om te gaan emigreren. Hoe mooi is het wel niet om altijd zonnig weer te hebben, niet meer in de dagelijkse file te staan en te genieten van prachtige landschappen. De voordelen van emigreren zijn er volop en bedrijven in het buitenland zoeken goed opgeleide Nederlandse professionals.

Lees meer: De 5 schaduwkanten van emigreren

Voor je werk wonen in het buitenland? Het klinkt vaak erg spannend en veel mensen zouden graag het avontuur willen aangaan. Toch is het voor expats soms lastig om zich thuis te voelen in het land waar ze maar voor enkele maanden of jaren moeten verblijven. Vaak is het de cultuur van de mensen of de taalbarriere. Een ander belangrijk punt bij een emigratie zijn de woon- en leefkosten. Deze kunnen behoorlijk verschillen!

Lees meer: De top 15 duurste steden voor expats

Met een overvloed aan groen, strand en een rijke architectuur is Den Haag één van de mooiste steden van Nederland om te wonen. De krapte op de woningmarkt is er in Den Haag ook, maar er zijn nog steeds mooie woonruimtes te huur. Het inschakelen van een verhuurmakelaar kan daarom erg handig zijn als je een (tijdelijke) woonruimte zoekt. Met deze zes tips vind je gemakkelijk je ideale woning in Den Haag

Lees meer: Vind je ideale woning in Den Haag: 6 tips

Den Haag is niet alleen onze regeringsstad, het is ook nog eens een stad met veel activiteiten en bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en musea en ook de omliggende natuur is prachtig. Met de zee en het strand om de hoek en een uitstekende ligging ten opzichte van de andere plaatsen in de randstad, is Den Haag een perfecte uitvalsbasis voor expats.

Lees meer: Musea in Den Haag: 7 pareltjes!

Er zijn afgelopen jaren veel discussies geweest over het opgebouwde pensioen van een persoon bij emigratie. In de basis is het zo dat niet Nederland, maar het land waarin je woonachtig bent belasting over het pensioen mag heffen. Wat speelt er nu? Als het opbouwen van pensioen in Nederland door jouw werkgever je belastingvoordeel heeft opgeleverd, dan wil de Nederlandse belastingdienst dit voordeel terug in geval je besluit om te emigreren.

Lees meer: Emigratie en pensioenen: hoe zit dat?

Van alle Nederlandse steden heeft Den Haag de meeste scholen voor internationaal onderwijs. Niet voor niets wordt het beschouwd als dé stad van internationaal onderwijs. Goed internationaal onderwijs is een belangrijke beweegreden voor buitenlandse ondernemingen om zich er te vestigen. Als een expat zich voor enkele jaren wil vestigen in Den Haag, dan is het wel belangrijk dat zijn of haar kinderen naar een internationale school kunnen.

Lees meer: Overzicht van alle internationale scholen in Den Haag