070-2207547    info@housescout.nl

Er zijn afgelopen jaren veel discussies geweest over het opgebouwde pensioen van een persoon bij emigratie. In de basis is het zo dat niet Nederland, maar het land waarin je woonachtig bent belasting over het pensioen mag heffen. Wat speelt er nu? Als het opbouwen van pensioen in Nederland door jouw werkgever je belastingvoordeel heeft opgeleverd, dan wil de Nederlandse belastingdienst dit voordeel terug in geval je besluit om te emigreren.

Lees meer: Emigratie en pensioenen: hoe zit dat?

Van alle Nederlandse steden heeft Den Haag de meeste scholen voor internationaal onderwijs. Niet voor niets wordt het beschouwd als dé stad van internationaal onderwijs. Goed internationaal onderwijs is een belangrijke beweegreden voor buitenlandse ondernemingen om zich er te vestigen. Als een expat zich voor enkele jaren wil vestigen in Den Haag, dan is het wel belangrijk dat zijn of haar kinderen naar een internationale school kunnen.

Lees meer: Overzicht van alle internationale scholen in Den Haag

De komende drie jaar kunnen Europese vastgoedbeleggers op ongeveer 6% rendement rekenen. Volgens zakenbank UBS Asset Management (AM) ligt dit aan een tekort aan nieuwe aanbiedingen van vastgoed, schaarste op de huurmarkt, de politieke situatie en een sterk herstelde Europese economie. Hoe kun je als vastgoedbeheerder of particulier met een tweede woning in Den Haag hier optimaal van profiteren?

Lees meer: Rendement op vastgoed: 6% voor de komende 3 jaar

Na een heerlijke zomervakantie dromen veel Nederlanders ervan om te gaan emigreren. Hoe mooi is het wel niet om altijd zonnig weer te hebben, niet meer in de dagelijkse file te staan en te genieten van prachtige landschappen. De voordelen van emigreren zijn er volop en bedrijven in het buitenland zoeken goed opgeleide Nederlandse professionals.

Lees meer: De 5 schaduwkanten van emigreren

Wanneer je op vakantie bent, dan is een inbraak thuis wel het laatste waar je je zorgen over wil maken. Er zijn gelukkig manieren waarop je je huis kunt beveiligen en inbrekers kunt ontmoedigen wanneer je langere tijd weg bent. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om je bezittingen te beschermen en geef jezelf extra gemoedsrust tijdens je vakantie. In dit blog geven we je enkele tips!

Lees meer: Op vakantie? Tips om je huis bewoond te laten lijken

Voor je werk wonen in het buitenland? Het klinkt vaak erg spannend en veel mensen zouden graag het avontuur willen aangaan. Toch is het voor expats soms lastig om zich thuis te voelen in het land waar ze maar voor enkele maanden of jaren moeten verblijven. Vaak is het de cultuur van de mensen of de taalbarriere. Een ander belangrijk punt bij een emigratie zijn de woon- en leefkosten. Deze kunnen behoorlijk verschillen!

Lees meer: De top 15 duurste steden voor expats

Kostenbesparingen op het gebied van energie zijn steeds meer aan de orde van de dag. Deze kunnen aanzienlijk bijdragen aan de waarde van het onroerend goed. Makelaars en investeerders zien gebouwen niet alleen als bakstenen en mortel, glas en staal, maar ook als activiteitenhubs voor huurders, bezoekers en werknemers. Gebouwen en huizen herbergen mensen die werken, spelen, leren of wonen.

Lees meer: Huurders in een energiezuinige woning zijn tevreden

Met een overvloed aan groen, strand en een rijke architectuur is Den Haag één van de mooiste steden van Nederland om te wonen. De krapte op de woningmarkt is er in Den Haag ook, maar er zijn nog steeds mooie woonruimtes te huur. Het inschakelen van een verhuurmakelaar kan daarom erg handig zijn als je een (tijdelijke) woonruimte zoekt. Met deze zes tips vind je gemakkelijk je ideale woning in Den Haag

Lees meer: Vind je ideale woning in Den Haag: 6 tips

Als een huurder door bijvoorbeeld baanverlies de huur niet meer kan betalen, is dat een probleem voor de verhuurder. Niemand zit te wachten op een moeilijke en slepende procedure. Met betrekking tot de huurovereenkomst zijn een hoop zaken wettelijk geregeld. Zo is de huurder meteen in gebreke als hij de huur niet tijdig voldoet.

Lees meer: Huur niet ontvangen? Wat nu?