070-2207547    info@housescout.nl

Het wetsvoorstel om opkopers van huizen te weren gaat de grote steden niet ver genoeg. De steden willen meer mogelijkheden hebben om op te kunnen treden tegen beleggers die huizen opkopen. Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven pleiten daarbij voor een algemene verhuurvergunning en meer juridische mogelijkheden om malafide verhuurders aan te kunnen pakken.

 

Lees meer: Algemene verhuurvergunningsplicht in grote steden tegen malafide verhuurpraktijken

Mensen die hebben besloten om te gaan samenwonen doen dit natuurlijk omdat ze graag bij elkaar willen wonen. Maar niet zelden is een bijkomend motief het besparen van de dubbele lasten. Het wegvallen van de huur of hypotheek van één van de woningen geeft vaak wat meer financiële ruimte. Daarnaast zijn er echter nog meer zaken waar we op kunnen letten om geld te besparen.

 

Lees meer: Samenwonen? Zo (be)spaar je geld!

Als eigenaar van een appartement betaal je maandelijkse of periodiek servicekosten. Deze servicekosten worden gebruikt voor bijvoorbeeld het onderhoud van het gebouw, schoonmaakkosten en collectieve verzekering en een bijdrage aan het reservefonds. Tijdens de jaarlijkse vaststelling van de begroting in de ledenvergadering wordt er samen met de andere eigenaars over de hoogte van de servicekosten beslist. Het bestuur van de vereniging van eigenaars zorgt voor de inning en verrekening van de servicekosten. Maar welke kosten mag je nu wel en niet doorberekenen aan de huurder?

 

Lees meer: Servicekosten van de VvE doorrekenen aan huurder: hoe zit dat nu precies?

Is je huis nog niet geïsoleerd? Zonde. Want woningisolatie is een effectieve en rendabele manier om de stookkosten te verminderen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen van een goed geïsoleerde woning. Er is minder vocht- en schimmelvorming in huis en het levert simpelweg een behaaglijkere woning op. Ook daalt het gasverbruik en daardoor stoten we minder CO2 uit. Een goed geïsoleerde woning krijgt een hoger energielabel, hetgeen leidt tot waardevermeerdering van de woning. En is makkelijker te verhuren!

Hieronder vind je 3 goede manieren om je woning te isoleren:

Lees meer: Woningisolatie, een investering met rendement

International trading increases more rapidly than before and borders seem to disappear. It is more and more common to start working abroad. Did your employer informed you that you will have to leave the country for a certain period? Good for your career, but financially it can be tough if you have to pay the housing costs of your property here in The Netherlands. In that case it can be a good idea to (temporarily) rent out your house. And HouseScout is happy to help you out!

The number of foreign employees looking in the Randstad for quality (furnished) apartments and houses is increasing. If you are thinking of renting out your property, it can be financially attractive for you.   However, make sure that everything has been taken care off. Here are some tips for you to take into account:

 

Lees meer: Moving abroad? Rent out your property!

HouseScout trotse sponsor van diverse basisscholen in Voorburg-Leidschendam😁! Heb jij de aanhangwagen al zien rondrijden?

 

HouseScout is proud to sponsor various elementary schools in Voorburg-Leidschendam😁! Have you already seen it driving around?

Je hebt een woning die je zelf niet gebruikt en hebt besloten deze te verhuren. Opeens bedenk je dat je niet weet hoe het met de verdeling zit van diverse kosten. Wat komt er voor rekening van de huurder en wat voor rekening van de eigenaar? Want soms gaat er wel eens wat stuk. Het is logisch dat het dan gerepareerd wordt, maar hoe zit het dan met de rekening? En wie betaalt er voor onderhoud? In dit artikel helpen we bij het beantwoorden van deze vraag.

 

Lees meer: Voor rekening van de huurder of verhuurder?

 

The Hague is the third largest city in the Netherlands and has a massive expat population and an intriguing history. As well as being the seat of government, it’s famous for being an international hub, due to the United Nations, the headquarters of the International Criminal Court, the Peace Palace and many other important landmarks that put The Hague on the world map. 

Interesting buildings in The Hague

In The Hague, there are buildings that broke new ground in Dutch history due to their social and political context, others for their visual aesthetics, as well as buildings with royal status. The skyline of the Hague and its surrounding areas is easy on the eye and some of the buildings would surprise you. It’s easy to spot interesting buildings on any given day out in The Hague, whether modern skyscrapers or royal palaces. Here are a few fascinating ones:

 

Lees meer: 11 interesting buildings in The Hague

Nu de Coronacrisis nog even duurt en de meeste mensen nog steeds thuis werken, is het zeer belangrijk om een fijne werkomgeving voor jezelf te creëren. Want een hele dag thuis zitten en geconcentreerd te kunnen werken verlangt ook een plek waarop je dit in alle rust kan doen.
Dus zet een kop koffie en installeer je je achter je bureau!

Hieronder volgen 5 tips om een fijne werkplek te maken:

 

Lees meer: 5 tips om een fijne werkplek te maken in je eigen huis

Bent u een huiseigenaar die een woning of gebouw wil verhuren? Tegenwoordig is het verplicht een energielabel te leveren bij verhuur. Een energielabel geeft aan hoe zuinig het huis is met gas, elektriciteit en warmte. De overheid heeft meer mogelijkheden om sancties op te leggen wanneer dit energielabel ontbreekt bij verhuur. Deze sancties kunnen ingrijpende gevolgen hebben. Zorg er daarom voor dat uw panden te allen tijde voorzien zijn van een energielabel. Dit label moet u immers aan de huurder ter beschikking kunnen stellen. Zo niet, dan kan in het uiterste geval een bestuurlijke boete of last onder dwangsom volgen.

 

Lees meer: Energielabel verplicht bij verhuur

 

Terwijl de Fransman voor jou in de rij bij de supermarkt zich door het Engels heen worstelt, maak jij op je gemak in diezelfde taal een praatje met de caissière. Op straat help je een aantal verdwaalde toeristen uit de brand. Nederlanders zijn volgens de Proficiency Index de beste non-native beheersers van de Engelse taal en dat blijkt uit het gemak waarmee we de taal gebruiken. Dat betekent niet dat het op de werkvloer ook goed gaat.

Nederlanders staan bekend om hun goede beheersing van de Engelse taal, maar op de werkvloer gaat het nog geregeld fout. Hierbij een overzicht van de meest voorkomende blunders én de oplossing.

 

Lees meer: 'Hi, how is it?' Engels op de werkvloer gaat nog heel vaak fout

Je wilt graag jouw huis verhuren aan expats. Eén van de eerste beslissingen die eigenaren moeten nemen is: verhuur ik mijn huis gestoffeerd of gemeubileerd? De meeste expats zijn op zoek naar een gestoffeerd huis. Er is echter ook een kleinere groep expats op zoek naar een gemeubileerd huis. Dit zijn expats die over het algemeen voor een kortere periode willen huren.

Indien je de woning gemeubileerd verhuurt aan expats houdt dan rekening met de volgende tips:

 

Lees meer: 6 Tips om jouw huis sneller te verhuren aan expats