070-2207547    info@housescout.nl

De komende drie jaar kunnen Europese vastgoedbeleggers op ongeveer 6% rendement rekenen. Volgens zakenbank UBS Asset Management (AM) ligt dit aan een tekort aan nieuwe aanbiedingen van vastgoed, schaarste op de huurmarkt, de politieke situatie en een sterk herstelde Europese economie. Hoe kun je als vastgoedbeheerder of particulier met een tweede woning in Den Haag hier optimaal van profiteren?

Lees meer: Rendement op vastgoed: 6% voor de komende 3 jaar

Wanneer je je huis voor korte of lange tijd verhuurt, wil je er graag zeker van zijn dat de huurder de huur netjes betaalt en de woning in goede staat achterlaat. Om daar als verhuurder enige garantie voor te krijgen, is het de gewoonte een borg te vragen. Maar wat is redelijk? Veel nieuwe verhuurders worstelen met de vraag hoe hoog de borg kan zijn.

Lees meer: Hoeveel borg vragen van een huurder?

Wanneer je op vakantie bent, dan is een inbraak thuis wel het laatste waar je je zorgen over wil maken. Er zijn gelukkig manieren waarop je je huis kunt beveiligen en inbrekers kunt ontmoedigen wanneer je langere tijd weg bent. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen om je bezittingen te beschermen en geef jezelf extra gemoedsrust tijdens je vakantie. In dit blog geven we je enkele tips!

Lees meer: Op vakantie? Tips om je huis bewoond te laten lijken

Kostenbesparingen op het gebied van energie zijn steeds meer aan de orde van de dag. Deze kunnen aanzienlijk bijdragen aan de waarde van het onroerend goed. Makelaars en investeerders zien gebouwen niet alleen als bakstenen en mortel, glas en staal, maar ook als activiteitenhubs voor huurders, bezoekers en werknemers. Gebouwen en huizen herbergen mensen die werken, spelen, leren of wonen.

Lees meer: Huurders in een energiezuinige woning zijn tevreden

Als een huurder door bijvoorbeeld baanverlies de huur niet meer kan betalen, is dat een probleem voor de verhuurder. Niemand zit te wachten op een moeilijke en slepende procedure. Met betrekking tot de huurovereenkomst zijn een hoop zaken wettelijk geregeld. Zo is de huurder meteen in gebreke als hij de huur niet tijdig voldoet.

Lees meer: Huur niet ontvangen? Wat nu?

Muziekfestivals zijn ‘hot’ in Nederland en worden steeds groter. Steeds vaker heeft een festival een gezellige camping, waar je tot in de late uurtjes nog kunt dansen. In ieder muziekgenre met beginnende bands en A-artiesten is er wel een festival te vinden deze zomer. Wat zijn deze zomer de festivals die je niet mag missen om de feest cultuur van Nederland te ervaren? Wij zetten er 7 op een rijtje!

Lees meer: De 7 beste muziekfestivals voor deze zomer!

Iedereen heeft een opvoeding genoten en normen en waarden geleerd. Het opzettelijk vernielen van andermans bezittingen hoort niet. Toch kan het een keer voorkomen dat een huurder schade heeft veroorzaakt in de woning. Een huis is er immers voor om in te leven maar dit brengt soms de nodige ongelukjes met zich mee. Bij het verhuren van een woning is het daarom verstandig om rekening te houden met eventuele schade.

Lees meer: Huurder maakt schade: wat te doen?

In februari vond de emigratiebeurs plaats in Houten. Op deze beurs is alle informatie te vinden voor mensen die om zakelijke of privé redenen willen emigreren. Tom Bey, directeur, vertelt dat Nederlandse werknemers gewild zijn in het buitenland. De bedrijven daar doen dan ook veel moeite om juist Nederlanders hoogopgeleide werknemers te lokken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een complete woningwoning, maar ook cursussen op taalgebied aan te bieden.

Lees meer: Emigreren, is dat wat voor jou?

Het is een trend die inmiddels duidelijk te zien is op de woningmarkt: we gaan steeds kleiner wonen. In 2005 was de gemiddelde woonoppervlakte nog 126 vierkante meter woning. Inmiddels is dat behoorlijk teruggelopen, namelijk tot 114 vierkante meter. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. Opvallend is dat woningen met een oppervlakte van minder dan 50 vierkante meter steeds populairder worden. Waar komt die verandering vandaan en waarom is kleiner wonen zo in opkomst?

Lees meer: Trend op de woningmarkt: we gaan kleiner wonen

Mopperen kunnen we best goed in ons kleine landje. En je kent vast ook wel mensen die af en toe zeggen dat ze eigenlijk wel zouden willen vertrekken om hun geluk elders te willen zoeken. Toch staat Nederland op de 6e plaats van de ranglijst van meest gelukkige landen. De landen waar mensen nog gelukkiger zijn, bevinden zich ook allemaal in Europa.

Lees meer: Ons land is het 6e gelukkigste land

De internationale handel neemt steeds meer toe en grenzen lijken te verdwijnen. Het is dan ook steeds vaker gebruikelijk dat medewerkers een tijd in het buitenland moeten of kunnen werken. Heb je te horen gekregen dat je voor een periode naar het buitenland moet? Dat is vaak goed voor de carrière, maar kan financieel tegenvallen als je ook de kosten moet dragen van je eigen huis in Nederland. Dan is het wellicht een goed idee om je woning tijdelijk te verhuren aan een expat. HouseScout kan je hierbij helpen!

Lees meer: Tijdelijk naar het buitenland? Verhuur je woning!