070-2207547    info@housescout.nl

Dat Boudewijn Buch en Dick Advocaat uit Den Haag komen, wist je misschien al. Maar het lijstje bekende Hagenaars en Hagenezen telt nog veel meer namen. Als je in Den Haag gaat wonen en werken, dan is de kans groot dat je een BN’er tegenkomt.

De volgende beroemdheden zijn geboren en getogen in Den Haag en steken dat ook zeker niet onder stoelen of banken.

Harrie Jekkers

De schrijver, zanger en cabaretier Harrie Jekkers (1951) werd geboren in de Haagse Schilderswijk.

Golden Earring

In 1961 besloten de toen 13-jarige George Kooymans en zijn 15-jarige buurjongen Rinus Gerritsen een band te beginnen. De twee gitaristen kregen later gezelschap van drummer Fred van der Hilst. De Haagse band Golden Earring brak door in 1965.

Raymond van Barneveld

Raymond van Barneveld (1967) ook wel Barney genoemd, is een professioneel darter. Wat weinigen weten, is dat de bekende Hagenaar zijn carrière begon als postbode bij de PTT.

Sjaak Bral

Misschien ken je hem nog wel van RUR, Frits Spits of Ook dat nog. Sjaak Bral (1963, pseudoniem van Marcel van der Heijden) is cabaretier, televisiepresentator en schrijver.

Wim de Bie

Grote kans dat je bij zijn naam direct denkt aan het tv-programma Van Kooten en De Bie. Ook met het programma 'Keek op de Week' maakte cabaretier Willem Philippe (Wim) de Bie (1939) zich onsterfelijk.

Kees van Kooten

Cabaretier en schrijver Kees van Kooten (1941) verwierf bekendheid dankzij zijn typetjes, zoals de Turkse gastarbeider Mehmet Pamuk en de perverse landloper De Vieze Man.

Wieteke van Dort

De stad Den Haag wordt ook wel de 'Weduwe van Indië' genoemd. Wieteke van Dort, geboren op Java maar woonachtig in Den Haag, symboliseerde dit als Tante Lien met haar Late Late Lien Show.

Paul van Vliet

Cabaretier Paul van Vliet (1935) werd geboren op de Denneweg 64 in het huis van zijn grootmoeder. Het wordt nu gebruikt door de Haagse Kunst Kring.

Paul Verhoeven

De film Turks Fruit was goed voor 3,3 miljoen bioscoopkaartjes. Het succes van de in Den Haag geboren filmregisseur Paul Verhoeven (1938) drong door tot ver in de VS.

Anouk

Ze brak in 1997 door met de hit 'Nobody's Wife' en staat vandaag bekend als de populairste rockster van Nederland. Anouk Teeuwe werd geboren in 1975 te Den Haag.

Di-rect

Deze alternatieve rock- en hardrockband Di-rect werd opgericht in 1999 te Den Haag en is nog steeds actief.

Kane

In 1998 ontmoetten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen elkaar in de Haagse strandtent waar zij werkten. Hun passie voor muziek kwam samen in de band Kane.

Je huis verhuren in Den Haag?

Den Haag is een bruisende stad met veel (muzikaal)talent. Wie wil daar niet wonen? Reden temeer dus om een huis in Den Haag te huren of je eigen huis te gaan verhuren. Neem vandaag nog de eerste stap en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan met HouseScout!