070-2207547    info@housescout.nl

Den Haag is niet alleen onze regeringsstad, het is ook nog eens een stad met veel activiteiten en bezienswaardigheden op het gebied van cultuur en musea en ook de omliggende natuur is prachtig. Met de zee en het strand om de hoek en een uitstekende ligging ten opzichte van de andere plaatsen in de randstad, is Den Haag een perfecte uitvalsbasis voor expats.

Leuke musea in Den Haag

Den Haag kent veel mooie musea om onder andere de geschiedenis ervan beter te leren kennen. Hieronder noemen we zeven pareltjes van musea in Den Haag.

1. Het Mauritshuis

In het Mauritshuis vind je de crème de la crème van de Nederlandse schilderkunst, met name uit de Gouden Eeuw. Hier vindt men onder andere de meesterwerken van Vermeer, Rembrandt en Potter.

2. Het Escher museum

De plek waar vissen vogels worden en water ineens omhoog stroomt. Of beleef Escher in zijn eigen wonderlijke wereld in de Escher kamer, waar de langste persoon ineens de allerkleinste wordt en andersom. De wonderlijke werken van Escher worden tentoongesteld in het Paleis Lange Voorhout, de plek waar ooit koningin Emma woonde.

3. Panorama Mesdag

Het enorme Panorama Mesdag schilderij hangt in het gelijknamige museum. Het schilderij van 120 meter lang en 14 meter hoog biedt een bijzondere kijkervaring. Dit museum is zeer mooi om te bezoeken.

museum Panorama Mesdag

4. Het Louwman Museum

Dit museum is een walhalla voor de liefhebber van alles met wielen. De historische auto’s, motorfietsen en bijzondere koetsen hebben allemaal een eigen verhaal.

5. Museum de Gevangenpoort

Het Museum de Gevangenpoort is een indrukwekkend museum, gevestigd in een middeleeuwse gevangenis. Hier ziet men het verhaal van de misdaad en straf door de eeuwen heen, met alle straf- en martelwerktuigen.

6. Het Fotomuseum Den Haag

Dit museum is een onderdeel van het Gemeentemuseum. Hier ziet men de meest opvallende foto’s van uiteenlopende genres. Het Gemeentemuseum bezit de grootste verzameling van Piet Mondriaan.

7. Museon

Kom de wereld ontdekken, jezelf ontdekken en leer de wereld met respect te behandelen. Het Museon is een museum voor cultuur en wetenschap, een boeiende ervaring voor het hele gezin.

museum Museon

Toenemende vraag naar huurwoningen onder expats

Behalve deze zeven musea zijn er nog tal van andere musea die een bezoek waard zijn. Expats bezoeken musea graag om Nederland beter te leren kennen. In Den Haag groeit het aantal expats, waardoor er een toenemende vraag naar huurwoningen is. Dit is goed nieuws voor de particuliere of professionele  vastgoedbelegger die hun huizen willen verhuren.

Verhuren met HouseScout

HouseScout kan op een professionele manier alle zorgen omtrent de verhuur uit handen nemen, waardoor verhuren wel heel aantrekkelijk wordt. Neem eens vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek met ons.