070-2207547    info@housescout.nl

In ieder huis zie je steeds meer digitale gadgets verschijnen. Het begon al enkele jaren geleden met de slimme thermostaat die je op afstand kon bedienen. Inmiddels kun je vrijwel alles in en rondom je huis beheren via een app.

Heb je net een nieuwe woning gehuurd in Den Haag, of heb je plannen om binnenkort te verhuizen? Wij hebben een lijstje gemaakt met slimme gadgets die je woongenot vergroten.

1. Energieverbruik meten met monitor

Een energiemonitor verbindt je energiemeter met je smartphone. Via een overzichtelijke app kun je bijhouden hoeveel stroom je wasdroger, fornuis, strijkijzer en andere elektrische apparaten verbruiken. Zo kun je gemakkelijker je energierekening beheren.

2. Robotstofzuiger

Een robotstofzuiger is ongetwijfeld een handig huishoudhulpje. Met ingebouwde camera's scant de robot de ruimte tot in de details. Vervolgens zuigt hij zelfstandig alle vuil en haartjes van de vloer. Je hoeft de slimme stofzuiger slechts in- en uit te schakelen via je smartphone. Je kunt de robot ook instellen dat deze in de nacht of overdag als jij weg bent aan het werk gaat. Zo kom je altijd in een schoon huis thuis.

gadget robotstofzuiger

3. Slimme rookmelders

Je hoopt natuurlijk nooit dat er brand uitbreekt, maar als het dan toch gebeurd, dan wil je zo snel en veilig mogelijk je huis verlaten. Slimme rookmelders vertellen je op welke plek in huis er rookontwikkeling gesignaleerd is, voordat het alarm af gaat. Als het slechts om een verbrande tosti gaat, kun je het systeem nog uitschakelen. De melders zijn via wifi op je netwerk aangesloten. Zo ontvang je meldingen op je smartphone wanneer je niet thuis bent.

4. Pet Tracker voor je huisdier

In de eerste weken na een verhuizing zijn honden en katten wel eens geneigd om naar het oude 'vertrouwde' adres terug te lopen. Een Pet Tracker halsband is uitgerust met Gps-technologie, waardoor je op je smartphone kunt zien waar je trouwe rakker zich bevindt.

5. Systeem voor je huissleutels

Je kent het vast wel dat je soms niet meer weet waar je je sleutelbos hebt gelaten. Gelukkig is daar een slimme gadget voor. Bevestig een bluetooth tracker aan je smartphone en één aan je huissleutels. De trackers kunnen met elkaar communiceren, zodat je met je telefoon in de hand makkelijk de verlegde sleutelbos weet te vinden.

gadget sleutel kwijt

6. Slimme waterkoker

Een slimme waterketel kun je programmeren wanneer deze water moet gaan koken. Via je smartphone kun je instellen hoe laat hij moet starten met het verwarmen van water en tot welke temperatuur. Als je 's morgens opstaat, kun je dan meteen een kopje koffie of groene thee klaarmaken.

Wonen in Den Haag

Naaste dit lijstje met slimme gadgets zijn er natuurlijk nog veel oplossingen om je huis slimmer te maken. Kijk welke passen bij jouw leefstijl en budget. Veel woonplezier in Den Haag.