070-2207547    info@housescout.nl

Enkele jaren werken in het buitenland is een geweldige manier om jezelf te ontwikkelen en tegelijk je horizon te verbreden. Veel buitenlandse bedrijven zijn geïnteresseerd in talentvolle Nederlandse medewerkers om hun team te komen versterken. Werken in Afrika, het Midden-Oosten of Azië geeft je nieuwe ervaringen en staat goed op je CV.

Als je graag een internationale carrière wilt opbouwen, dan kun je dit gemakkelijk realiseren. Hier zijn 5 tips die je een duw in de goede richting kunnen geven. Ook geven we je graag advies over wat je kunt doen met je huis als je tijdelijk in het buitenland zit.

1. Ken jezelf

Voordat je de stap naar het buitenland maakt, moet je jezelf natuurlijk goed kennen. Weet wat je talenten zijn, wat je uniek maakt en waar je echt om geeft. Als je dat eenmaal weet, kun je gemakkelijker de juiste beslissing nemen.

2. Ontwikkel je netwerk

Zoek via Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en andere online platforms naar personen met goede contacten in de landen (of met bedrijven) waar je wilt werken. Je carrière zal net zo groot zijn als de mensen die je ondersteunen en promoten. Connect met de juiste personen, deel je kennis en meld je aan op websites waar veel vacatures in het buitenland staan. Enkele goede sites zijn:

3. Zorg voor lokale ondersteuning

Je huidige werkgever kan een belangrijke schakel zijn om de stap naar het buitenland te maken. Voordat je om assistentie vraagt, zul je eerst extra waarde moeten bieden. Bijvoorbeeld door lang door te werken terwijl de baas al naar huis is. Een rechtvaardige werkgever is vaak bereid om een ambitieuze werknemer te helpen bij het najagen van een droom.

Indien je nog studeert, is het verstandig om sterke relaties op te bouwen met leden van het schoolbestuur en docenten die internationale contacten hebben. Denk ook hier aan het wederkerigheids-principe van Dr. Robert Cialdini, "Je doet iets voor mij, ik doe iets voor jou."

4. Spreek meerdere talen

Je vergroot je internationale carrière als je de basis spreekt van meerdere talen. Met Engels, Frans en Spaans kun je je in heel veel landen al goed uit de voeten brengen. Natuurlijk leer je de taal beter als je in het buitenland aan het werk bent. Je vergroot echter je kansen als je van te voren al de taal van je nieuwe werkgever een beetje machtig bent.

5. Informeer vrienden en familie

Als je voor enkele jaren of langere tijd naar het buitenland gaat, dan gaan je vrienden en familie je ongetwijfeld missen. Informeer hen tijdig over je plannen. Op die manier komt het niet als een harde verrassing dat je opeens aan de andere kant van de wereld gaat werken.

Huis: verhopen of verhuren?

Als je een baan krijgt aangeboden in het buitenland dan sta je voor de keuze wat je gaat doen met je huidige woning. Ga je deze verkopen of ga je hem verhuren? Natuurlijk ga je met de beste intenties naar het buitenland en zou je hem kunnen verkopen. Mocht het alleen toch niet goed gaan bij je nieuwe baan, dan is het fijn om altijd weer terug te kunnen komen naar je huis in Den Haag.

Het verhuren van je woning is een daarom een prima oplossing. Zo blijft de woning in jouw bezit en verdien je geld door deze te verhuren in de periode dat jij er niet bent. HouseScout neemt alle zorgen omtrent het beheer van de huurder en het onderhoud van je over. Zo kun jij ongestoord je focussen op je internationale carrière. Wil je meer weten over het verhuren van je woning aan een expat in de regio Den Haag? Neem dan contact met ons op!