070-2207547    info@housescout.nl

Wanneer je kinderen geboeid zijn door andere culturen en het interessant vinden hoe culturen worden beïnvloed door globalisatie, dan is een International Studie echt iets voor hen. Diverse internationale studies kun je volgen in Den Haag, het centrum van de politiek en beleidsvorming in Nederland. Voor expats die in Den Haag komen wonen en hun kinderen een internationale studie willen laten volgen is er volop keuze.

Eerder maakten we al een overzicht van alle internationale scholen in Den Haag. In dit blog hebben we een overzicht gemaakt van de populairste internationale studies.

Den Haag, een echte studentenstad

Den Haag heeft meerdere studiemogelijkheden en een gevarieerd aanbod van studenten- en of studieverenigingen. Natuurlijk begint de studietijd in Den Haag met de HOP-week, in deze introductieweek is er aandacht voor de stad Den Haag, maar ook voor de studietijd en studentenleven dat gaat komen. Dan is er ook nog het OH OH INTRO festival, hét introductiefestival voor alle toekomstige studenten van Den Haag. Natuurlijk draait het om je studie, maar daarnaast zijn er nog opvol sociale activiteiten.

Scholen in Den Haag

Den Haag heeft veel studiemogelijkheden in allerlei vormen. Dit zijn de 5 grootste scholen waar je een internationale studie kunt volgen.

  1. Het Koninklijk Conservatorium, wat bekend staat om zijn kwaliteit voor mensen met een muzikaal artistiek talent.
  2. De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, voor creatief talent
  3. De Hogere Hotelschool, voor iedereen die een hogere functie in de horeca ambieert.
  4. De Hogeschool Inholland, voor mensen met een ondernemend en persoonlijk karakter.
  5. De Haagse Hogeschool in samenwerking met ROC Mondriaan, Universiteit Leiden en Erasmus Universiteit , met een internationaal karakter en een breed aanbod aan bachelor en masteropleidingen.

Met de universitaire mogelijkheden en de verschillende Hoge Scholen in Den Haag, is Den Haag aardig op weg om een echte studentenstad te worden. Zeker met 17.582 studenten die hier wonen en 29.661 die hier ook daadwerkelijk studeren en dit aantal groeit nog steeds.

Heeft u een woonruimte te huur?

Voor het vinden van passende huurders is het handig om een verhuurmakelaar in te schakelen. Door het grote aanbod van expats en (internationale) studenten, is HouseScout altijd op zoek naar nieuwe woningen voor haar klanten.

Voor de vastgoedbelegger of de particulier die een woning wil verhuren is HouseScout zeer interessant. Mede omdat alle beheer zorgen uit handen worden genomen en alles vakkundig wordt geregeld. Neem eens vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we uitleggen hoe het verhuren van een woning via ons in zijn werk gaat.