070-2207547    info@housescout.nl

Nu de Coronacrisis nog even duurt en de meeste mensen nog steeds thuis werken, is het zeer belangrijk om een fijne werkomgeving voor jezelf te creëren. Want een hele dag thuis zitten en geconcentreerd te kunnen werken verlangt ook een plek waarop je dit in alle rust kan doen.
Dus zet een kop koffie en installeer je je achter je bureau!

Hieronder volgen 5 tips om een fijne werkplek te maken:

 

 

 

Een rustige werkplek
Om goed te kunnen werken is een rustige werkplek belangrijk. Kies neutrale kleuren voor je werkplek met lichte muren en zorg voor niet te veel verschillende soorten meubilair en materialen. Om de lucht goed gezuiverd te houden kun je wat planten neerzetten; het ziet er leuk uit en het werkt rustgevend. Werk je aan de eettafel? Zorg dan dat het om je heen opgeruimd is, zodat je niet steeds wordt afgeleid.

Goed zitten met de computer recht voor je
Lekker zitten lukt alleen als je stoel op je bureau is afgesteld. De drie voorwaarden voor de beste zithouding zijn: je voeten staan op de grond, je zit rechtop en je armen kunnen rusten op de leuning van je stoel of op tafel. Dat kan je met een bureaustoel eenvoudig instellen.
De computer dient met de bovenrand op ooghoogte te staan en het liefst op een armlengte afstand. Er zijn speciale standaarden hiervoor verkrijgbaar, maar een stapel boeken op elkaar gaat ook prima.

Laat het licht schijnen
Goed en genoeg licht is belangrijk voor de productiviteit gedurende je dag. Heb je een werkplek met daglicht, zet je bureau dan zo dat je licht van de zijkant krijgt. Het daglicht kun je doseren met raambekleding of zonwering. Zorg ook voor een bureaulamp en wandlampen als er niet (meer) voldoende daglicht is. Om te werken aan de eettafel, zijn lampen met dimmers een aanrader zodat je genoeg licht hebt om te werken.

Opgeruimd werkt netter
Houd je bureau leeg door al je paperassen en benodigdheden een vaste plek te geven in ordners, dozen en pennenbakken, dan is alles ook makkelijk terug te vinden. Er zijn heel veel leuke attributen om je werkplek georganiseerd en opgeruimd te houden. Houd ook je ideeën apart van losse aantekeningen bijvoorbeeld door middel van een wandbord. Als je in de woonkamer werkt, kies dan voor een bureautje dat je aan het einde van de werkdag kunt sluiten. Dat neemt weinig ruimte in, het werkblad schuif je weg en al je spullen kunnen in de vakken. Opgeruimd staat netjes!

Neem pauze
Eindelijk een dag kunnen doorwerken zonder al die telefoontjes, collega’s of andere afleidingen! Maar hoe lekker het ook is om veel werk te kunnen verzetten zonder elke 10 minuten afgeleid te worden, regelmatig een pauze nemen is belangrijk om je van tijd tot tijd te ontspannen. Onderzoek heeft uitgewezen dat je productiever bent als je elke 2 uur een kleine pauze neemt.
Dus doe boodschappen, haal de kinderen op van school of neem een lekkere kop thee terwijl je eventjes aan helemaal niks denkt!