070-2207547    info@housescout.nl

Je wilt graag jouw huis verhuren aan expats. Eén van de eerste beslissingen die eigenaren moeten nemen is: verhuur ik mijn huis gestoffeerd of gemeubileerd? De meeste expats zijn op zoek naar een gestoffeerd huis. Er is echter ook een kleinere groep expats op zoek naar een gemeubileerd huis. Dit zijn expats die over het algemeen voor een kortere periode willen huren.

Indien je de woning gemeubileerd verhuurt aan expats houdt dan rekening met de volgende tips:

 

 

 

  1. Richt het huis neutraal in

Probeer de inrichting van het huis simpel en neutraal te houden. Iedereen heeft zijn eigen smaak; een neutrale stijl spreekt een breder publiek aan. Daarnaast kan de expat er uiteindelijk zelf voor kiezen om de woning persoonlijker in te richten.

  1. Probeer het huis in te richten met de ideale expat in het achterhoofd

De kwaliteit, de sfeer en de conditie van uw huis bepaalt in grote mate welke huurders er worden aangetrokken. Expats zullen zorgzamer met uw spullen omgaan, wanneer het interieur netjes en goed verzorgd is. Het is daarom verstandig om hierin te investeren.

  1. De woning inclusief of exclusief verhuren

Het is voor expats aantrekkelijker om een huis te huren waar gas, water, elektra, internet en een TV-abonnement inbegrepen zijn in de huurprijs. Scheelt een hoop gedoe voor ze in een land waar ze de taal niet machtig zijn.

  1. Hygiëne van de woning

De hygiëne is een belangrijke factor voor de verhuurbaarheid. Expats geven vaak de voorkeur aan een huis zonder tapijt en/of huisdieren. Niet elke expat zal deze eis stellen, maar het is altijd goed om hier rekening mee te houden. Het huis zal tevens tijdens een bezichtiging minder snel of niet gekozen worden wanneer het niet schoon of opgeruimd is.

  1. Laat zien wat de expat kan verwachten

Het is niet altijd verstandig om de woning gestoffeerd op te geven en tevens eventueel ook gemeubileerd aan te bieden. Hoewel het waarschijnlijk meer potentiële huurders kunt aantrekken zullen expats die direct willen intrekken eerder afvallen. Immers, de meubels staan er nog niet.  Als je toch beide opties wilt aanbieden geef dan duidelijk aan welke kwaliteit meubels de expat kan verwachten en hoelang het duurt voordat het interieur in het huis staat.

  1. Moderne technologie in uw huis

Expats verwachten moderne apparatuur en voorzieningen in het huis. Je kunt hierbij o.a. denken aan draadloos internet, een flatscreen TV, magnetron, koffiezetapparaat en een moderne wasmachine-droger combinatie. Gebruik bestek en servies dat makkelijk te vervangen is. Dit zijn onder andere spullen die vaak snel kapot gaan. Houd tevens de uitgaven aan het meubilair goed bij en bewaar de bonnen.

Wanneer je deze tips heeft gelezen en jouw woning huis daadwerkelijk gaat verhuren moet je rekening houden dat je moet concurreren op het internet. Het is daarom belangrijk dat je de woning goed presenteert zodat de expat op een grote afstand een duidelijke indruk krijgt.

Vind hier meer informatie over het zorgeloos verhuren van uw woning aan expats of begin direct met de verhuur van uw woning!