070-2207547    info@housescout.nl

Met een overvloed aan groen, strand en een rijke architectuur is Den Haag één van de mooiste steden van Nederland om te wonen. De krapte op de woningmarkt is er in Den Haag ook, maar er zijn nog steeds mooie woonruimtes te huur. Het inschakelen van een verhuurmakelaar kan daarom erg handig zijn als je een (tijdelijke) woonruimte zoekt. Met deze zes tips vind je gemakkelijk je ideale woning in Den Haag

1. Een wensenlijst samenstellen

Stel een lijstje met woonwensen samen. Op basis daarvan zoek je woningen uit die voldoen aan de wensen op je lijst. Dan hoef je alleen nog maar een keuze te maken uit de woningen die overblijven. Denk bij het opstellen van je wensenlijst bijvoorbeeld na of je een nieuwbouw of bestaande woning in Den Haag wil. Maar ook het aantal kamers, ligging, faciliteiten in de omgeving en andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

2. Je budget bepalen

Bepaal je budget en stel vast hoe je inrichting er uit zou moeten zien. Hoeveel kun je per maand uitgeven aan de huur en de vaste lasten? Of bereken als je een woning wilt kopen hoeveel je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.

3. Voor- en nadelen

Aan het kopen van een huis kleven er zowel voor- als nadelen. Maar dat geldt ook voor het huren van een woning. Ga voor jezelf na wat voor jou het meest geschikt is. Zet alle voor- en nadelen op een rij en weeg ze tegen elkaar af. Bedenk ook welke taken je nog moet afronden in je oude huis en hoeveel tijd je nodig hebt om naar je nieuwe plek in Den Haag te verhuizen. 

4. Stel realistische doelen 

Stel realistische doelen en hou er rekening mee dat je ideale huis aanschaffen niet binnen een week gerealiseerd kan zijn. Soms gaat het echter wel snel, dus wees daar op voorbereid. Overleg samen met je makelaar wat voor jou een ideale planning is.  Ook zijn er veel mensen die op zoek zijn naar een huis. Heb daarom tijdens je huizenjacht een flexibele agenda om woningen te bezichtigen en snel te kunnen schakelen tijdens de onderhandeling. Zorg ervoor dat je alle documenten op orde hebt en die kan aanleveren bij de verhuurder, zodat die een juist contract kan opstellen.

5. Doe voor jezelf een buurtonderzoek

Als je van plan bent naar Den Haag te verhuizen, dan is het zeker handig om voor jezelf na te gaan hoe de buurt eruit ziet, hoe het gesteld is met de veiligheid en hoe ver scholen, poliklinieken en andere belangrijke instituten en instellingen verwijderd zijn. Probeer de buurt ook op verschillende tijdstippen te bekijken.

6. Schakel je netwerk in

Vele handen maken licht werk en dat gaat zeker op bij een verhuizing. Schakel je familie, vrienden, collega’s en andere connecties in als je hulp nodig hebt met de verhuizing naar je droomhuis. 

Wonen in Den Haag en omgeving

Den Haag en de buurgemeentes kennen vele mooie buurten waar regelmatig woningen te koop of in de verhuur komen. Ben je op zoek naar een woning in Den Haag? Laat het ons dan weten en wij helpen je graag bij je zoektocht naar de ideale woning. Neem contact met ons op!