070-2207547    info@housescout.nl

Voor je werk wonen in het buitenland? Het klinkt vaak erg spannend en veel mensen zouden graag het avontuur willen aangaan. Toch is het voor expats soms lastig om zich thuis te voelen in het land waar ze maar voor enkele maanden of jaren moeten verblijven. Vaak is het de cultuur van de mensen of de taalbarriere. Een ander belangrijk punt bij een emigratie zijn de woon- en leefkosten. Deze kunnen behoorlijk verschillen!

Duurste steden voor expats

Het internationale onderzoeksbureau Mercer onderzoekt ieder jaar de woon- en leefkosten in veel wereldsteden. Zo ontstaat er een lijst met de goedkoopste en vooral duurste steden om in te wonen. Hierbij de lijst van de top 15 duurste steden voor expats:

 1. Hong Kong
  Dit is echt de duurste plek voor een expat. Een prachtige plek, maar een liter benzine kost hier wel twee dollar en een kopje koffie acht euro.
 2. Tokyo, Japan
  In Tokyo betaal je voor een spijkerbroek minimaal 120 dollar en even naar de bioscoop kost je snel 18 dollar.
 3. Zurich, Zwitserland
  Ook hier is een filmpje pakken met zijn 18 dollar aardig aan de prijs en voor een hamburger menu zit je al snel aan de 19 dollar.
 4. Singapore
  Singapore is een stuk duurder dan de andere landen in Zuidoost-Azië, maar je kunt er nog steeds lekker en goedkoop eten.
 5. Seoul, Zuid-Korea
  Een kopje koffiedrinken in Seoul kost je ongeveer 13 dollar en een spijkerbroek 140 dollar.
 6. Luanda, Angola
 7. Shanghai, China
 8. Ndjamena, Chad
 9. Beijing, China
 10. Bern, Zwitserland
 11. Geneve, Zwitserland
 12. Shenzhen, China
 13. New York City, Verenigde Staten
 14. Copenhagen, Denemarken
 15. Guangzhou, China

Woonkosten in Nederland

In het onderzoek van Mercer staat amsterdam op de 50e plaats. Helaas is Den Haag niet onderzocht, maar deze mooie stad is onderhand min of meer vergelijkbaar met Amsterdam. Een gemiddelde woonruimte kost rond de € 1.000 per maand aan huur. Dat Den Haag in trek is bij de expats blijkt wel aan de toenemende vraag naar woningen voor expats, de vestigingsgroei van (inter)nationale bedrijven en de verdere internationalisering van de stad zelf.

Woning verhuren in Den Haag

Voor de particulier of de vastgoedbelegger die zijn huis wil verhuren is deze aanhoudende vraag van expats prettig; de kans dat de woning wordt verhuurd is momenteel vrij groot. HouseScout neemt, naast verhuurbemiddeling,  alle beheerzorgen uit handen van de woningeigenaar en/of belegger. Neem eens vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek om de voordelen van verhuren en zorgeloos beheer via HouseScout te bespreken.