070-2207547    info@housescout.nl

Iedereen die een huis huurt of verhuurt in Den Haag e.o. krijgt te maken met een huurprijs. De hoogte van de huurprijs heeft te maken met de locatie, de grote van de woning, faciliteiten en andere zaken. Wij krijgen vaak de vraag wat zit er nu precies in zo’n huurprijs zit inbegrepen? Als je verhuurt of gaat huren is het handig als je dit weet.

Kale huurprijs

Je kunt op verschillende manieren een huurwoning in de markt zetten. Een optie is door de kale huurprijs te communiceren. Vaak komt het voor dat kaal betekent dat de keukenapparatuur en de vloer nog ontbreekt in het interieur en/of dat de muren kaal zijn opgeleverd.

Gestoffeerd of gemeubileerd

De aanduidingen van gestoffeerd of gemeubileerd komen vaak voor. Gestoffeerd betekent dat er een keuken inclusief apparatuur, vloer en muren afgewerkt worden afgeleverd en dat er gordijnen/blindering aanwezig is. In sommige gevallen zijn ook de plafondlampen al opgehangen. In dit geval neemt de huurder zijn eigen spullen en meubilair mee.

Bij gemeubileerde verhuur kan men uitgaan dat er een volledige inventaris aanwezig is en dat de huurder alleen nog zijn koffer met persoonlijke spullen hoeft mee te nemen.

Kosten bovenop de huurprijs

Het komt ook voor dat bovenop de huurprijs nog servicekosten worden berekend, dit zijn kosten voor gebruik van algemene ruimtes/lift en het onderhoud hiervan. Deze kosten dienen apart te worden vermeld in het huurcontract.

De inclusieve huurprijs

Een inclusieve huurprijs houdt in dat gas, water en elektra en/of stookkosten en kosten voor tv/ internet al zijn inbegrepen in de huurprijs. Vooral bij gemeubileerde verhuur wordt er vaak een all-in prijs berekend. Ook deze kosten dienen apart te worden vermeld in het huurcontract.

Sommige verhuurders vinden dit prettig, andere verhuurders kiezen er liever voor om de huurder  zelf zich te laten aanmelden bij een water - en energiemaatschappij. Of televisie, internet en telefoon zijn inbegrepen is een keuze van de verhuurder. Zijn deze drie niet inbegrepen, dan moet de huurder zelf een aanbieder zoeken.

Het 'voorschot' in de inclusieve huurprijs

Als de kosten van gas, water en elektra zijn inbegrepen in de huurprijs, is dat altijd een voorschot. Dat wil zeggen dat de huurder vooruit betaalt voor een geschat verbruik per maand. Verbruikt de huurder meer dan de geschatte hoeveelheid water, gas en elektra dan moet hij bijbetalen. Verbruikt hij minder, dan moet hij geld terugkrijgen van de verhuurder. In de huurovereenkomst kan deze betalingsregeling worden opgenomen.

Woning verhuren? Schakel HouseScout in

We verhuren en beheren woningen en woonruimten van betrouwbare eigenaren, gelegen in prettige buurten van Den Haag en omgeving. Ben je aan het overwegen om je (tweede) woning te verhuren, dan kunnen wij je op dat gebied ontzorgen. Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.