070-2207547    info@housescout.nl

Tijdens een woningopname is een van de belangrijkste vragen altijd hoeveel huur een appartement kan opbrengen. De huuropbrengst is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de locatie, de grootte van het appartement en de afwerking ervan. Op de buurt en de grootte kun je wellicht weinig invloed uitoefenen, maar op de afwerking des te meer!

Een huurder in Den Haag wil best meer huur betalen als hij daarvoor een mooiere woning krijgt. Door als verhuurder de woning te ‘pimpen’ kun je meer huur vragen.

Maatregelen voor een betere huurprijs

Heb je bijvoorbeeld een iets verouderde keuken en vloer in je appartement in het centrum van Den Haag? Dan is het duidelijk dat een aantal maatregelen om de woning te verbeteren de huurprijs danig zullen doen stijgen. Het leggen van een nieuwe vloer, het strak afwerken en witten van alle wanden en het vernieuwen van de badkamer en het toilet zijn enkele daarvan. Een nieuwe vloer in het appartement heeft als voordeel dat het een niet zo heel moderne keuken een enorme lift kan geven tegen relatief weinig kosten. Een bestaande vloer kun je heel goed vervangen door een laminaat vloer met brede plank in een mooie kleur. Het eerste oogt niet alleen luxer, maar door de planken in de lengte van de woonkamer te leggen, ziet de ruimte er ook veel groter uit. Zorg ervoor dat de kleur van de vloer volledig past bij de reeds bestaande tegels in de keuken, waardoor een harmonieus geheel ontstaat.

Goede keuken, badkamer en toilet noodzakelijk

Over het algemeen geldt dat huurders een luxe ogende keuken en badkamer belangrijk vinden en bereid zijn daar ook meer huur voor te betalen, zeker als het gaat om expats als potentiele huurders.

Bedenk wel dat hoe hoger de huur van de woning is, hoe kritischer de potentiele huurders zullen zijn.

Huurprijs na de renovatie

Door voor aanvang van de huurperiode te investeren in de woning, kunt u 5 tot 15% meer huur vragen. Woningverbeteringen die plaatsvinden tijdens de huurperiode zijn volgens de wet geen aanleiding voor drastische huurverhogingen.

Appartement gaan verhuren?

Heb je een appartement in Den Haag gekocht en zou je deze willen renoveren om een hogere huurprijs te kunnen bewerkstelligen? Neem dan contact met ons op! Door onze jarenlange ervaring met huurwoningen, marktconforme verhuurprijzen en huurverhogingen kunnen wij je precies vertellen wat er nodig is om meer huur te kunnen vragen. Neem contact met ons op!